0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Mayıs 2018 Perşembe 23:39:00 - Güncelleme:01 Haziran 2018 Cuma 00:05:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

TIRTIL POĞAÇA 

MALZEMELER:

- 1 adet yumurta 

- 1 su bardağının 3/2 kadar sıvıyağ

- 1-2 tatlı kaşığı tuz

- 2 tatlı kaşığı şeker 

- 2 su bardağı ılık su (sıcağa yakın)

- 1 paket instant maya 

- Aldığı kadar un

İÇ MALZEMELER:

- 300-400 gr kıyma 

- 3-4 adet sivri biber

- 2 adet soğan

- 3 tane domates 

- 1 kaşık salça 

- Tuz

- Karabiber

- Pul biber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle geniş bir tavaya çok az sıvıyağ gezdirip kıymamızı koyup kavurmaya başlıyoruz. Kıyma rengini değiştirdikten sonra küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz. Sonra biber ve en son  küp doğranmış domatesi de salçayı da ekleyip biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz. Derin yoğurma kabımıza ılık su, şeker, tuz, sıvıyağ ve yumurtanın akını koyuyoruz. Daha sonra unumuzla birlikte kuru mayayı da atıp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. Unu azar azar ilave ediyoruz ki kıvamını daha kolay bulalım. Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan küçük boy mandalina boyutunda bezeler alıp merdaneyle hafif un serperek tabak büyüklüğünde açın ve uçlarına 2-/3 santim uzunluğunda 4-5 çizik atın. Kıymalı harçla doldurup sarın ve etrafında yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

ANKARA USULÜ ZEYTİNYAĞLI SARMA

MALZEMELER:

- Yarım kilo asma yaprağı 

- Yarım demet maydanoz

- 4 adet kuru soğan

- 1 yemek kaşığı kuru nane

- 2 yemek kaşığı salça bir miktar biber salçası

- 2 su bardağı su (üzerini tam geçmeyecek)

- 1 çorba kaşığı limon suyu

- Tuz 

- Karabiber

- 1 adet küp şeker

- Kimyon 

- Toz kırmızı biber 

- 1 tatlı kaşığı yenibahar

- Çok az kuru reyhan ve arzuya çok azda kekik.

HAZIRLANIŞI

Asma yapraklarımızı kış günü olduğu için salamura alıyoruz ve tuzunun gitmesi için bir kaç defa yıkıyoruz. Daha sonra genişçe bir tavaya sıvıyağımızı koyuyoruz. Ardından küp küp doğranmış soğanlarımızı da ilave edip hafif kavuruyoruz ve salçamızı ekliyoruz. 1 dakika kadar salçamızı da kavurduktan sonra yıkanmış pirinçleri de ilave edip 5 dakika kavuruyoruz. Son olarak tuzunu baharatlarını ve maydanozu da ilave edip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz. Yıkanmış sarmalarımıza iç harcını da ekleyip sarıyoruz. Tencerenin tabanına asma yapraklarının saplarını ekleyip üzerine sardığımız yaprakları koyup üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz ve birazda limon ve yağ gezdiriyoruz. Pişerken sıkı sıkı yerleştirirseniz üzerine tabak koymanıza gerek yok. Şayet sıkı değilse bir tabak bırakın ve dağılmasını engelleyin. Son olarak tenceremizin kapağını kapatıp ağır ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

HAŞHAŞLI ŞERBETLİ TATLI 

MALZEMELER:

- 3 yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu

- 1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:

- 2 su bardağı su

- 1,5 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynattıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın. Şerbet ılıyınca kekin üzerene dökün. 1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpın. Kremayı kekin üstüne sürün. Hayırlı iftarlar.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX