0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2018 Pazartesi 01:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2018 Perşembe 18:44:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER:

- 5 adet domates 

- 2 yemek kaşığı tereyağı 

- Bir tepeleme yemek kaşığı un.

- Bir tatlı kaşığı toz biber. 

- 5 su bardağı su.

- Yarım su bardağı süt.

- Tuz.

- Kaşar rendesi (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

Bir kaba domatesleri rendeleyin. Tencerede tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyip kavurun. Toz biberi ve domatesleri ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Suyunu ve sütünü ekleyin kıvamı olana kadar pişirin. Blenderdan geçirdikten sonra tuzunu da ekleyip ocaktan alın. Üzerine kaşar rendesi serpin servis edin. 

KARNIYARIK YEMEĞİ

MALZEMELER:

- 7-8 adet patlıcan 

- 200-250 gr kıyma 

- 2 orta boy soğan 

- 1 orta boy domates 

-  7-8 tane küçük yeşil biber 

- 3 diş sarımsak 

- Yarım çay bardağı zeytinyağı 

- Tuz, karabiber, pulbiber 

- 1 çay bardağı su 

-  İsteğe bağlı maydanoz 

SOSU İÇİN; 

- 1 kase sıcak su  

- 1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlarımızın acı olma ihtimaline karşı patlıcanları yıkayıp alacalı soyup yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Süre sonunda patlıcanları sudan süzüp fırçayla dışına zeytinyağı sürüyoruz ve birkaç yerinden delikler açarak fırın tepsimize yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika içinde pişecektir. Pişen patlıcanları soğumaya bırakıyoruz. O sırada iç harcı için tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını alıyoruz küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavuruyoruz kıyma kavrulduktan sonra sarımsağı biberleri domatesi tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. 1 çay bardağı suyu ekleyip 3-4 dakika kadar kaynatıyoruz. İç harcımız hazır. Soğuyan patlıcanların ortalarını bıçakla kesip iyice açıyoruz ve iç harcımızdan bolca doldurun. Dilerseniz üzerlerini biber ve domatesle süsleyebilirsiniz. 1 kase sıcak suda çözdürdüğümüz salçayı tepsinin kenarından döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

JALEBİ TATLISI 

MALZEMELER:

- 2 su bardağı un. 

- 1 su bardağı ılık su. 

- 2 yemek kaşığı pirinç unu

- 2 yemek kaşığı yoğurt 

- 1 çay kaşığı kabartma tozu 

- 1 çay kaşığı tarçın (orijinal tarifte zerdaçal var ben tarcın kullandım tavsiye ederim)  

ŞERBETİ İÇİN:

- 1 su bardağı şeker     

- 1 buçuk su bardağı su 

HAZIRLANIŞI

Bir iki limon kaynadıktan sonra sıkılacak. Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.  Tüm malzemeleri sırasıyla karıştırın ve streç filmle kapatıp yarım saat dinlendirin. Sonrasında sıkma poşetine alın ucunu minikçe kesin serce parmağınızın yarısı kadar minik olsun. Arkalı önlü pişirdikten hemen sonra şerbete batırın 1-2 dakika bekletin hemen alın sıcak sıcak yemeniz tavsiyemdir sonradan yumuşayabiliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX