0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mayıs 2018 Cuma 02:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2018 Perşembe 18:10:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

LOKANTA USULÜ MERCiMEK ÇORBASI

MALZEMELER:

- 1 su bardağı sarı mercimek, 

- 1 adet soğan, 

- 2 diş sarımsak, 

- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 

- 2 yemek kaşığı un, 

- 4 su bardağı sıcak su, 

- 2 su bardağı et suyu, 

- 1/2 limon suyu, 

- Tuz.

HAZIRLANIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp ezilmiş sarımsakla birlikte kızdırdığınız yağda kavurun. Unu ekleyip sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırın. Suyu ve et suyunu katıp karıştırın ve orta hararetli ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin. Çorbayı blender'dan veya süzgeçten geçirin. Tuzunu ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

KÖFTELi ALiNAZiK

MALZEMELER:

- 500 gr kıyma 

- 1 soğan

- Yarım yemek kaşığı salça

- Tuz

- Karabiber 

- Pul biber

- Toz biber

- Kimyon

PATLICANLI ZEMİNİ İÇİN

- 5-7 közlenmiş patlıcan n 6-8 çeri küçük domates 

- 3-4 yeşil-kırmızı sivri biber n 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 

- 1 diş sarımsak

SOS İÇİN:

- Sıvı yağ 

- Kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI

Soğanı rondo makinesinde minik parçalara bölün. Derin bir kabin içine soğanı, kıymayı ve baharatlarla yarım yemek kaşığı salçayı alın. Güzelce yoğurarak, elde ettiğimiz köfte harcından küçük köfteler yapın. Patlıcanları ister ocakta közleyin isterseniz fırında. Patlıcanların kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Servis tabağına alın, yoğurt, ezilmiş sarımsak  ve tuz ekleyip güzelce karıştırın. Köfteleri kızgın yağda kızartalım. Kızarttığımız köfteleri patlıcan harcımızın üzerine yerleştirelim. Aynı yağda domates ve biberleri de kızartalım. Servis tabağına yerleştirin. Tavada 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda 1 tatlı kırmızı toz biberi iyice pembeleşene kadar pişirelim. Bu sosu köfte ve patlıcan harcımızın üzerine gezdirin. 

ŞERBETLi PADiŞAH TATLISI

MALZEMELER:

- 4 adet yumurta 

- 1 çay bardağı ılık süt 

- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker 

- Yarım paket kabartma tozu 

- 1 buçuk su bardağı elenmiş un 

- 1 paket vanilya 

- Krema için 

- 1 paket kremşanti (kaymak tadında) 

- Yarım paket labne 

- Şerbet için 

- 2 su bardağı su 

- 1 buçuk su bardağı şeker 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve kelepçesini kapatın. Sonra yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Ilık süt, kabartma tozu vanilya ve unu ekleyip kalıba dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırında kek pişerken kremayı hazırlayın. Kaymak tadında krem şantiyi çırpın. İçine labne ekleyip tekrar çırpın ve buzdolabında soğutun. Şerbet için şeker ve suyu tavaya alın ve kaynatın. Fırından çıkan keki ortadan ikiye bölün ve kelepçeli kalıba alın. Ilımış keke hafif sıcak olan şerbetin 1 bardağını dökün ve 5-10 dakika soğumasını bekleyin. Dolaptaki kremayı çıkartıp kekin üzerine dökün ve düzeltin. Sonra kekin 2. katını şerbetle ıslatın ve sıcak olmaması için yine biraz bekletin. Kremalı kekin üzerini kapatın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra padişah tatlımız hazır. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX