0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Haziran 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:04 Haziran 2018 Pazartesi 00:00:00

Sakın onlara 'öff' bile deme

Dünyaya geliş sebebimiz olan anne babaların evlatları üzerinde hakkı büyüktür. Bakımdan himayeye, sevgiden şefkate her türlü fedakârlığı gösteren anne ve babanın duasını almak kişinin asli görevi olmalıdır.

Anne ve babalarımız varlık sebebimiz ve velinimetimizdir. Maddî ve manevi hayatımızı inşa eden müstesna fazilet abideleridir. Bir anne yüreği ve kucağı, çocuk terbiyesinin yapıldığı muhteşem bir dershanedir. 

BENZERİ BULUNMAZ

Aile yuvası, çocuğun istikbâlini şekillendiren ilk eğitim müessesesidir. Dolayısıyla anne ve babaların evlâtları üzerindeki hakları sayıya gelmeyecek kadar çoktur. Hatta kul hakları içinde en mühim olanı ana-baba hakkıdır. Faziletli anne-babalar, evlâtlar için büyük bir rahmet ve berekettir. 

SAYGI DUYULMALI

Saliha anne, ilahi kudretin insanoğluna lütfettiği bir rahmet kucağı, ailede saadet kaynağı, huzur ve safa ışığı, aile fertlerinin şefkat pınarıdır. Bizleri önce bir müddet karnında, sonra kollarında ve ölünceye kadar da kalplerinde taşıyan annelerimize gösterilecek sevgi ve saygıya ortak olabilecek başka bir varlık yaratılmamıştır. Ev tanzimi ve evlât terbiyesini omuzlarına alan anneler, cidden engin bir muhabbete, derin bir saygıya ve ömürlük bir teşekküre lâyıktırlar. Bir anne ruhunda biriken o engin şefkatin sınırlarını tayin edebilecek bir ölçü var mıdır? 

ÜZERLERİNE TİTREMELİ

Yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş, uyumamış uyutmuş. Hayatın fırtınalarında bizlere bir toz konmasın diye bütün varlığını seferber etmiş olan anne ve babaların haklarını ödeyebilmek hayatta mümkün değildir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX