0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:18 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler

3 adet domates

Bir adet kuru soğan

2 adet yeşil biber

2 su bardağı iri bulgur

2 yemek kaşığı tereyağı

Bir yemek kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber ve pulbiber.

Hazırlanışı

Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğan ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun ve salçayı ilave edin. Domatesleri ekleyin. Bulguru domatesli harca ilave edin. Tencereye bulgurun üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip ocağı kısın. Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ilave ettikten sonra bulgur tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavada iki kaşık tereyağını iyice eritin. Tereyağını pişmiş bulgurun üzerine hemen sıcakken dökün. Pilavı 10 dakika dinlendirin.

MUZLU KREP

Malzemeler

Bir adet yumurta ve muz

Yarım çay bardağı pudra şekeri

Bir çay bardağı un

Bir yemek kaşığı kakao

Bir paket vanilya

Çikolata sosu.

Hazırlanışı

Yumurta ve suyu iyice çırpın. Pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıvı karışıma un, kakao ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz bir karışım olması için çırpıcı kullanın. Bir yemek kaşığı yağla tavanızı yağlayın. Tavanız yapışmaz özellikliyse yağa gerek yoktur. Her bir krebi altlı üstlü göz göz olacak biçimde pişirin. Tava yanmaz. Kreplerin uç kısmına muz koyup rulo yapın. 2 santimetre kalınlığında dilimleyerek çikolata sosuna veya ballı tahine bulayın.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX