0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Temmuz 2019 Pazar 09:57:00 - Güncelleme:14 Temmuz 2019 Pazar 12:27:00

Son dakika haberi: Pençe Harekatı'nda 4 terörist daha etkisiz hale getirildi... Son rakam 68 oldu

Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekatı'nda bir mağarada 3 terörist cesedi bulunmuştu. Milli Savunma Bakanlığı'nın başarıyla devam ettiğini belirttiği 'Pençe' harekatına ilişkin yapılan son açıklamada 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hakurk bölgesinde başarıyla devam eden Pençe Harekatında bir mağarada 3 terörist cesedi bulundu. Böylece, Pençe Harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 64 terörist oldu." denilmişti.

SON RAKAM 68 OLDU

Bakanlık az önce yaptığı açıklamada Pençe Harekatı'nda 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68 olduğunu açıkladı.

Pençe-2 Harekâtı kapsamında; daha önce Hava Kuvvetleri tarafından da vurulmuş, bir odası kiler, iki odası kadın terörist yatma yeri olarak kullanıldığı değerlendirilen üç odalı mağara içerisinde, 2 adet Doçka uçaksavar mühimmat kutusu (40’lı paket), muhtelif yiyecek ve yaşamsal malzemeler ele geçirildi. Mağaranın yakınındaki bir sığınakta ise 7,5 kw. jeneratör bulundu. Başka bir bölgedeki mağara içinde ise kullanıma hazır, bakımı yapılmış Doçka Uçaksavar silahı ele geçirildi. Komandolar tarafından ele geçirilen mağara, sığınak ve malzemeler kullanılamaz hale getirildi.

Teröristlerle sağlanan temas neticesinde de biri yaralı olarak ele geçirilen olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, Pençe Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68 oldu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX