0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ekim 2016 Perşembe 16:45:00 - Güncelleme:27 Ekim 2016 Perşembe 16:49:00

Şii milisler 2 camiyi infilak ettirdi, 23 genci alıkoydu

Irak'ta, DEAŞ yanlısı olduğu iddia edilen Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Rutba'da 2 camiyi infilak ettirdiği ve ilçe sakinlerinden 23 genci alıkoyduğu belirtildi.


Rutba ilçesi sakinlerinden aşiret lideri Munim el-Kebisi AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi milislerinin ilçe merkezindeki El-Hara ve İmam  Buhari camilerini infilak ettirdiğini söyledi.
 

Milislerin, terör örgütü DEAŞ yanlısı olduğunu iddia ettiği bazı  vatandaşların evlerini ve araçlarını ateşe verdiğini aktaran Kebisi, ilçe  sakinlerinden 23 gencin milisler tarafında alıkonularak bilinmeyen bir yere  götürüldüğünü belirtti.
 

Irak ordusunun, önceki gün Enbar vilayetine bağlı Rutba ilçesinde  DEAŞ'a karşı kontrolü tekrar sağladığı bildirilmişti.
 

 

ERDOĞAN Şİİ MİLİSLERLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ:

 

30 bin Haşdi Şabii gelmiş. Gelsinler gelecekleri varsa görecekleri de var. Musul'da 2 milyon Sünni var. Biz onları Başika'da eğittik. Biz bunları yaparken, Irak merkezi yönetiminden gelen taleple yaptık. Şimdi ne oldu bu Irak merkezi yönetimine? Hava değişti. Şimdi biz Amerikalı dostlarımıza diyoruz. Bizi bu tezgaha getiremezsiniz"

 

Şimdi bize burada bir Sünni – Şia savaşı olmaması lazım diyorlar. Senin Bağdat dediğin nedir? Tamamen Şia’dan oluşan bir ordudan ibarettir. Biz Musul’un kaderini onlarla mı konuşacağız?” - Haberin devamına http://www.avamhaber.com/2016/10/erdogangelecekleri-varsa-gorecekleri-de-var-h669.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX