0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 10:54:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 16:12:00

Ekrem İmamoğlu diyet ödemeye başladı! Selahattin Demirtaş için seçimden önce 'Tanımıyorum', seçimden sonra 'Hayranıyım'

Ekrem İmamoğlu, Edirne cezaevinde cezasını çeken eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, "Siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim" dedi. Oysa seçimlerden önce Demirtaş hakkında yorumdan kaçınıyordu.

Ekrem İmamoğlu'nun gerçek yüzü seçimden sonra ortaya çıktı. Seçimlerden hemen sonra terör propagandası yapan bir kanala konuşan İmamoğlu, masumların Kandil uşağı Selahattin Demirtaş'ın hayranı çıktı.

İMAMOĞLU: DEMİRTAŞ'IN ÇİZGİSİNİ BEĞENİYORUM, BARIŞÇIL UZLAŞMACI DİLİ VAR

Teröre çalışan Demirtaş'ı öven İmamoğlu, "Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum. Bu bağlamda böyle siyasi bir çizgisi olan bir insanın benim hakkımda pozitif bir şey söylemesi elbette beni mutlu etmiştir. Tabi bu söylem seçmende ne kadar etkili olur, olmaz bu benim tespit edebileceğim bir şey değil. Ama elbette beni mutlu etmiştir." dedi.

OYSA DEMİRTAŞ MASUMLARIN KANINA GİRDİ VE TERÖRDEN YARGILANIYOR

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Merkez Yürütme Kurulundan yaptığı açıklamanın ardından 6-8 Ekim 2014'te 36 ilde meydana gelen sokak olaylarında ikisi polis 45 kişinin yaşamını yitirmiş, 769 kişinin yaralamıştı. Demirtaş hakkında, 7 ayrı suçtan 43 yıldan 142 yıla kadar hapis cezası istemiyle 500 sayfa olarak hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX