0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Temmuz 2016 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:28:00

Planı tutmayan FETÖ kudurdu 

15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı Gülen, kirli amacına ulaşmasını önleyen Türk halkına ateş püskürdü. Haddini aşan elebaşı, iradesini savunan vatandaşı ‘ahmak’ olarak nitelendirmeye kalktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ise ölümle tehdit etti.

Kanlı darbe girişimi sebebiyle hem yurt içinde hem de dünyada büyük tepki toplayan, ABD’deki ininden çıkarılarak Türkiye’ye iade edilmesi için görüşmelere çalışma başlatılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen paniğe kapıldı. Alelacele Pensilvanya’daki malikanesine çağırdığı uluslararası basın mensuplarına verdiği “Darbeyi ben yapmadım, bana sempati duyan insanlar yapmış” sözleriyle kimseyi ikna edemeyince her zaman olduğu gibi hakaret ve tehdide başvurdu. 

HALKIN DİK DURUŞU ÇILDIRTTI

Talimatıyla birlikte seçilmiş hükümeti devirmek üzere sokaklara çıkan tanklar karşısında iradesini ve demokrasiyi savunan halkı hedef aldı. 248 şehide ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerle saldıran elebaşı, meydanlarda darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasını kutlayan vatandaşa ‘ahmak’dedi, “Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi güle dursun. Düğünler dernekler kursun. O komik durumlarını birer bayram ilan etsinler” ifadelerini kullandı. 

HADDİNİ İYİCE AŞTI

Ölümle tehdit ettiği halkın gelecekte kendinden özür dileyeceğini zanneden Gülen, tehdidini “Hayatta kalırlarsa eğer yaptıklarından utanacaklar ve keşke diyecekler fakat öbür tarafta da keşke diyemeyecekler” sözleriyle sürdürdü. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından ikinci bir dalganın olacağı iddiaları konuşulurken teröristbaşı Gülen, cuntacılara “Sabredin kalenin kapıları açılacak, sizler zafer sahibi olacaksınız” ifadelerini kullanarak beklemelerini ve sabretmeleri gerektiğini söyledi. 

CUMHURBAŞKANI'NA SALDIRDI

Darbe girişiminin senaryo olduğunu savunan Gülen, dünya kamuoyunun kendilerinden yana olduğunu iddia etti. Kendilerine karşı bunun önceden planlandığını ve FETÖ'cü hainlerin görevlerinden alınmak için yapıldığını söyleyen teröristbaşı, halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Başkomutan Erdoğan'a alçakça bir benzetme yaparak, Saddam, Abdulnasır ve Kaddafi örneğini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ağza alınmayacak hakaretlerle saldıran elebaşı, Hitler’in intihar ettiğini hatırlattı açıkça suikast imasında bulundu. 

KENDİSİNİ PEYGAMBER İLAN ETTİ

“Kendi vatanındaki insanlar kendilerine ülkelerinde yaşama hakkı tanımadıkları için bir Hristiyan ülkeye hicret ettiler” diyen Teröristbaşı, “Bizim gibi düşünmeyenler bizim için bir tehlikedir” ifadelerini kullandı. Daha da ileri giden Gülen kendisini Hz. Muhammed ve diğer peygamberlerle bir tutmaya kalktı. “Hiç kimsenin bir teessür duymasına paniklemesine gerek yok. Yunus’un ifadesiyle “Bu yol uzaktır, menzili uzaktır, geçidi yoktur, derin suları vardır”. Kandan irinden deryalar var bu yolda. 

ÖRGÜTÜNE 'ÜMMET' DEDİ

Eğer bir peygamber bu tür şeylere uğramadan varacağı yere varmışsa şayet siz de onu ümit edebilirsiniz. Izdırap çekmeyen, bu tür işkencelerden geçmeyen peygamber var mıdır? Öyle bir ümmet var mıdır?” sözleriyle kendisini ‘asrın peygamberi’, çevresindeki örgüt üyelerini de ‘ümmet’ ilan etti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX