0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2018 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:21 Kasım 2018 Çarşamba 08:00:00

Neden rahatsız oluyorsunuz?

Başkan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının finansörü Osman Kavala'yla ilişkili akademisyenlerin gözaltına alınmasını eleştiren Batı'nın temelsiz iddialarına, “Siz bunları bizim külahımıza anlatın” diye karşılık verdi. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda partililere seslendi. Erdoğan Gezi olaylarının finansörü Osman Kavala'yla ilişkilerinden dolayı gözaltına alınan, ardından serbest bırakılan akademisyenlerle ilgili ABD ve Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi. Gözaltıların yargı faaliyeti kapsamında gerçekleştiğini belirten Erdoğan, “Bildiğimiz çok şey var” dedi. 

BU İŞLERİN FİNANSÖRÜ OLANLAR VAR 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Gezi Parkı olaylarında bu olayları yapanların finansörü konumunda olan ve şu anda cezaevinde olan bu kişiyle iltisaklı birçok malum kişi, bunların içerisinde akademisyenler de var, geçenlerde gözaltına alındı. Malum çevreler, hatta hatta Batı dünyasından birileri de açıklamalar yapıyor. Dünyada bu işlerin finansörü durumunda olan kişiler olduğu gibi, Türkiye'de de bu işlerin finansörü durumunda olan kişiler var. Bu içeri alınınca niye rahatsız oluyorsunuz? Kendi ülkenizde bunlara benzer şeyler olduğu zaman feryadı figan, Türkiye'de olduğu zaman diyorsunuz ki 'Bu akademisyenlerin finansörüdür, onlara her türlü desteği veren kişidir, vesaire.' Gelin siz bunları bizim külahımıza anlatın.” 

HAK ETTİKLERİ DERSİ ALACAKLAR 

Konuşmasında ana muhalefet partisini eleştiren Erdoğan, milleti yıllarca kendi değerleri, kültürü ve geçmişi dışında mecralara koşturmaya çalışanların oyunlarına artık herkesin karnının tok olduğuna işaret etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık her adımını, devlet ve millet düşmanlarıyla birlikte atanlar, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar siyasette yeniden inşallah hortlayamayacaklardır. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan başlayarak tüm şahsiyetlerine ve kurumlarına saldıran, hatta hızını alamayıp doğrudan milletin kendisine hakaret eden bu CHP kafası, 31 Mart'ta bir kez daha hak ettiği dersi inşallah sandıkta alacaktır. Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenler, kendi karanlıklarında kaybolup gideceklerdir.” 

MİLLİ İRADENİN HAKİMİYETİ ZOR GELİYOR 

“Darbelerle, cuntalarla, vesayetle ve bunların aracı olarak kullandıkları medyadan, yargıya pek çok araçla ülke yönetmeye alışmış olanlara, demokrasinin, milli iradenin hakimiyeti zor geliyor” diyen Erdoğan, “Kaybettikleri mevzileri tekrar kazanmak için yeni senaryolar, yeni taktikler üretebilecek kadar kabiliyetleri, gayretleri olmayanlar, eski usul yöntemleri tedavüle sokuyorlar. Halbuki ecdat 'kem alat ile kemalat olmaz' diyor” ifadelerini kullandı.

STOKÇULUK YAPANLARI ASLA AFFETMEYECEĞİZ 

Erdoğan,  fırsatçılara asla taviz verilmeyeceğini belirterek, “Öyle patates,  soğan, meyve stokçuluğu yapmanın bedelini ödeyecekler” dedi. 

Başkan Erdoğan partisinin grup toplantısından sonra AK Partili milletvekilleriyle 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Toplantının ardından habercilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, piyasaları kontrol altına alma gayretini tüm ekipleriyle devam ettirdiğini belirtti.  

ÜZERLERİNE GİDİLİYOR 

Erdoğan, “Bazı suiistimaller var. Özellikle stokçular, şunlar bunlar... Bunların üzerine bakanlıklarımız kararlılıkla gidiyor. Birçok depo baskınlarında nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Kararlılıkla buna devam edeceğiz. Buralardan asla taviz yok. Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmak... Bunların bedelini ödeyecekler” ifadelerini kullandı. 

NE GEREKİYORSA YAPILACAK 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Öbür tarafta havlu kağıttı, taharet kağıtlarıydı, vesaire bunlarla ilgili birçok depolama, stok çalışmaları, buna benzer ne varsa hepsinin üzerine gideceğiz. Bu konuda bakanlıklarımız yoğun bir çalışma içindeler. Bu stokçulara da aynen ben de söylüyorum; bu yaptığınız stoklarla sizi affetmeyeceğiz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa cezai müeyyideler, para, öbür taraftan diğer yönleriyle bu konuyu da kovalayacağız.” 

AİHM KARARINA KARŞI HAMLE YAPARIZ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş'la ilgili kararını eleştiren Erdoğan, “Verdiği kararların hepsi Türkiye aleyhine ” dedi. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş'ın salıverilmesine ilişkin kararına tepki gösteren Başkan Erdoğan, “AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM'in bugüne kadar terör örgütüyle ilgili verdiği birçok karar var. Hepsi de aleyhedir. Onun karşılığında bizim de yapabileceğimiz birçok şeyler vardır. Biz karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz” açıklamasında bulundu. 

BEDELİNİ TÜRK HALKI ÖDEDİ 

Erdoğan, “Terörü gelip de Türkiye'de dizginleyen hiçbir zaman AİHM olmadı. Terör devam etti. Yine aynı şekilde şu anda terör devam ediyor. Faturasını, bedelini ödeyen Türk halkı” diye konuştu. 

İMTİHANI VEREMEYEN GÖREVİ DEVREDER 

Erdoğan, “Aday olunca her şey güzel de, aday olmayınca neden bozuluyorsun” diye sordu. 

Partisinin grup toplantısında belediye başkan adaylıklarıyla ilgili konuşan Başkan Erdoğan, “Böyle dönemler imtihan dönemleridir. İmtihanı başarıyla veremeyenler görevi devredeceklerdir. Başarılı olanlar milletimizin takdirine ulaşacaktır” dedi. 

SİYASET GÖNÜLLÜLÜK İŞİDİR 

Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Aday olunca her şey güzel de, aday olmayınca neden bozuluyorsun? AK Parti ben değil, biz partisidir. Bireysel olarak yanlışa düşmeniz size aittir, ancak AK Parti neferi olarak böyle bir lüksünüz yoktur. Gönül yapmak yerine gönül kıran da yanlış yerde olduğunu aynen bilmelidir. Siyaset gönül, gönüllülük işidir. Üzerinde en ufak şaibe olan kişiler ikaz beklemeden bu kapıdan çıkmalıdır. Teşkilat ve adaylar kendini gözden geçirmeli. Ölçümüz, 'Acaba millet bana ne diyor' olmalıdır.” 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX