0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:16 Nisan 2019 Salı 08:00:00

'Milletimizin hislerine tercüman olduk'

NATO toplantısında küstah çıkış yapan Fransız parlamenter Krimi'ye haddini bildiren Çavuşoğlu,  “Görevimizi yaptık” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz hafta Antalya Belek'te düzenlenen NATO toplantısında, Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına ilişkin küstah sözlerine tepkisine verdiği yanıta ilişkin, “Görevimizi yaptık” dedi. 

BAŞKAN'A ZİYARET 

Selçuk Üniversitesi'nde düzenlenen “Fahri Uluslararası İlişkiler Doktora Payesi” törenine katılmak üzere Konya'ya giden Bakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret etti. Fransız parlamenter Krimi'ye haddini bildirmesinden dolayı, vatandaşların Bakan Çavuşoğlu'na büyük teveccüh gösterdiğini anlatan Başkan Altay, “Duygularımıza tercüman olduğunuz için Allah razı olsun. Konyalılar ve Türkiye adına teşekkür ediyoruz” dedi. 

ALTAY'A TEŞEKKÜR 

Bunun üzerine Bakan Çavuşoğlu, “Görevimizi yaptık. Milletimizin içinden gelen hissiyat ve seslere tercüman olduk” diyerek, Altay'a teşekkür etti. Çavuşoğlu daha sonra Selçuk Üniversi'ndeki fahri doktora takdim törenine katıldı. 

KRİMİ'YE SERT MESAJ 

Bakan Çavuşoğlu, Selçuk Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada da Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Tarihimizi kendi soyunu katledenlere aşık olanlardan öğrenecek değiliz. Tarihimizi, özellikle de kendi tarihini bile unutup mevki, makam için kendi soyunu katledenlere aşık olanlardan da öğrenecek değiliz. Kendi soyunu unutanlardan, tarihini unutmak isteyenlerden tarih dersi alacak değiliz” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX