0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2017 Pazartesi 01:00:00 - Güncelleme:23 Ocak 2017 Pazartesi 01:24:00

Lavlı saldırgan kıskıvrak yakalandı

AK Parti İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne lav silahıyla saldırı düzenleyen  Şerif T, Tekirdağ’da yakalandı. Teröristin, Yunanistan'a kaçma planı yaptığı öğrenildi. 

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik terör saldırılarının ardından olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İstihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, terör saldırılarına karıştığı iddia edilen terör örgütü DHKP/C üyesi Şerif T'nin yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi. 

Tabanca bulundu

Adreslerde bulunamayan zanlının il dışına çıktığı tespit edildi. Şerif T, Tekirdağ'da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı. Esenyurt'ta dün polis ekibine silahla ateş açan ve karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçan şüphelinin de Şerif T. olduğu belirtildi. Üzerinde “Glock” marka tabanca bulunan şüphelinin Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu ifade edildi. 

Saçlarını kazıtmış

Yakalanan teröristin, saçlarını kazıttığı dikkati çekti. Bu arada, zanlı, polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi altında götürüldüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şerif T'nin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam etti. Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik Mersin ve İstanbul’da operasyon düzenlendi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü DHKP-C'nin Mersin'deki yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi.  

9 kişi gözaltında

Sabaha karşı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütünün il genelindeki üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü kadın 9 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da da Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Küçük Armutlu bölgesinde terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirtilen 3 erkek şüpheli yakalandı. 

Polis arıyordu

Şüphelilerden A.K'nın “silahlı terör örgütüne üye olma”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet”, “örgüt adına silahlı soygun, şantaj, şiddete başvurma”nın da aralarında olduğu çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu, ayrıca 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası dolayısıyla arandığı öğrenildi. Şüpheli F.S'nin de “kasten yangın çıkarma”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet”, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından kaydının bulunduğu tespit edildi. Hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan şüphelinin arandığı belirtildi. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX