0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ağustos 2017 Çarşamba 13:16:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2017 Çarşamba 14:28:00

Kod adı: Kayınpeder adlı eski FETÖ'cü Enver'in Almanya'ya kaçırmak istediği MİT'çi isim kim?

FETÖ ve elebaşı Fethullah Gülen ile bağı olduğu ileri sürülen ve uzun süredir MİT ile Emniyet tarafından aranan eski MİT'çi Enver Altaylı, önceki gün Antalya'da kaldığı bağ evinde yakalandı. Soruşturmada ortaya çıkan detaylara göre FETÖ'cü Enver, kendisi gibi emekli bir MİT'çiyi Almanya'ya kaçırmak istediği öğrenildi

 

Sorgusu devam eden eski MİT'çi Enver Altaylı'nın, iddiaya göre, kısa süre önce Türkiye'ye giriş yaparak bir meslektaşını kaçırmak için organizasyon yaptığı belirtildi.

 

"Kayınpeder" kod adlı Altaylı, Fethullah Gülen'in talimatıyla bir süre önce yurtdışından İstanbul'a geldi.

 

Altaylı'nın, daha sonra Antalya'ya geçtiği tespit edildi.

 

Altaylı, Korkuteli Köyü'nde gözaltına alındı. Altaylı'nın yine kendisi gibi emekli MİT personeli olan bir kişiyi Almanya'ya kaçırmak için hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

 

Kaçırılacak olan eski MİT'çinin ifadesinde iddiayı doğruladığını ileri süren kaynaklar, söz konusu eski MİT'çinin "Kayınpeder bize 'Sakın teslim olmayın. Yurtdışına kaçın. Faaliyetlerinize Almanya'da veya başka ülkelerde devam edin' dedi" ifadelerini kullandığı belirtildi.

 

Takvim

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX