0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ağustos 2016 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:27 Ağustos 2016 Cumartesi 22:50:00

Kirli ittifaktan cizre'ye alçak saldırı

FETÖ ile işbirliği deşifre edilen PKK dün de Cizre'de bombalı kamyonla polisi hedef aldı. Kalleş saldırıda 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 78 kişi yaralandı, 4'ünün durumu ağır.

FETÖ ile iş birliği deşifre edilen terör örgütü PKK, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin vatandaşların büyük desteğiyle engellenmesinin ardından, güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan kanlı saldırılarını daha da artırdı. Önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran teröristler dün de Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Çevik Kuvvet polisine bomba yüklü kamyonla saldırdı. 

7 AYLIK BEBEK DE YARALANDI 

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, sabah saat 06.45 civarında PKK'lı teröristlerin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği'ne yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunduğu belirtildi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 3 sivil 78 kişi de yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar helikopterlerle çevre illerdeki hastanelere taşındı. Yaralılardan birinin 7 aylık bebek olduğu ifade edildi. Saladırıda Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur da yalandı. 

AĞIR HASARA NEDEN OLDU 

Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokakta gerçekleşen saldırıda müdürlük binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti. Çevredeki binalarda da ağırhasarlar oluştuğu görüldü. 

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI 

Kalleş saldırıyı düzenledikten sonra, kaçan teröristlerin yakalanması için helikopter destekli operasyon başlatıldı. Saldırı sonrasında Şırnak Valiliği Cizre'ye giriş ve çıkışları yasakladı. Özellikle Irak üzerinden gelerek Silopi İlçesi'nden Cizre'ye girmeye çalışan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 4 saat bekleyen araçlar daha sonra çevre yolunu kullanmaya başladı.

85 güvenlik görevlisi şehit oldu

FETÖ'nün yönlendirmesiyle PKK'lı teröristlerin 15 Temmuz'dan sonra başta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere, gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivil vatandaş yaşamını yitirdi, 85 güvenlik görevlisi (39 polis, 37 asker ve 9 geçici köy korucusu) şehit düştü, 319 sivil, 202 polis, 76 asker ve 9 korucu yaralandı. Toplam 600'ü aşkın yaralıdan bir kısmı halen hastanelerde yaşam savaşı veriyor. Dünkü saldırının ardından bir çok sivil toplum örgütü saldırıyı nefretle kınadı. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX