0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 13:14:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 14:15:00

Öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluktan canlı çıktığını gösterebilmek için dublör kullanılmış

Suudi Arabistan’dan gelen infaz ekibindeki Muhammed Almadani’nin, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra kıyafetlerini giyip saat ve güneş gözlüğü takarak Kaşıkçı'yı konsolosluktan sağ sağlim çıkmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

CNN International, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin nasıl gizlendiğini gösteren yeni bir görüntü yayınladı.. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve öldürüldüğü ortaya çıkan Cemal Kaşıkçı'nın yaşadığını göstermek için Suudi Arabistan'dan gelen infaz ekibinden Mustafa Muhammed M. Almadini'nin Kaşıkçı'ya ait kıyafetleri giyinerek Konsolosluk binasından ayrıldığı, ardından belli noktalarda kameralara görüntü verdiği ortaya çıktı. İşte o görüntüler ve detayları...



Görüntüde Mustafa Muhammed M. Almadani'nin konsolosluğa giriş anı görülmektedir. Almadani birkaç saat sonra, öldürülen gazeteci Kaşıkçı'nın kıyafetlerini, Apple marka saatini ve güneş gözlüğünü kullanarak dublörü olarak aşağıdaki görüntüde de görüldüğü üzere binadan ayrılacaktır.



İkinci görüntüde Kaşıkçı'nın Konsolosluk binasına giriş anına ait görüntüyle birlikte yaklaşık 2 saat kadar önce yine konsolosluk binasına girdiği görüntülenen Almadani'nin arka kapıdan ve üzerinde Kaşıkçı'ya ait ceket, gömlek, pantolon ve gözlüğün olduğu görülmektedir.



Konsolosluk binasından çıktıktan kısa bir süre sonra ticari bir taksiye binen Almadani, Taksim'e geliyor ve oradaki bir tuvaleti kullanıyor. Tuvalete Kaşıkçı'nın kıyafetleri ile giren Almadani, tuvaletten çıktığında ise kendi kıyafetlerini giyinerek Kaşıkçı'ya ait kıyafetleri elindeki poşetin içerisinde çöp kutusuna attığı görüntüleniyor.



KAŞIKÇI'NIN DUBLÖRÜ UÇTU, GİTTİ

1961 doğumlu Mustafa Muhammed M. Almadani'nin, Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyip Apple marka akıllı kol saati ve güneş gözlüğünü takarak konsolosluktan çıkmış gibi gösterildikten sonra Almadani'nin kıyafetleri Sultanahmet'te çöpe attığını da söyledi. Almadani, Atatürk Havalimanı'na Sky Prime Aviation'a ait jetle geldi, 03.41'de pasaporttan giriş yapıp Mövenpick Hotel'de kaldı. Tarifeli uçakla 00.18'de çıkış yaptı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX