0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ekim 2016 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:29 Ekim 2016 Cumartesi 09:47:00

Kaos koalisyonu deşifre oldu 

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmayınca türlü yollarla Türkiye’de iç savaş çıkarmaya çalışan kirli odakların oyunu bozuldu. Atatürkçü görünümlü JeansBiri adlı FETÖ’cü sosyal medya trolünün maskesi düştü, FETÖ-Doğan-PKK-DEAŞ ittifakı ortaya çıktı. 

Sosyal medyada 1 milyon 600 bin civarında takipçisi bulunan, Atatürkçü görünümlü ‘JeansBiri’ adlı FETÖ’cü trollün gerçek kullanıcısı ortaya çıktı. Elazığ’da FETÖ’ye ait olduğunun belirlenmesinin ardından kapatılan bir okulda öğretmenlik yaptığı ortaya çıkan Ahmet Kemal A, kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. FETÖ’nün tetikçisi, geçtiğimiz hafta sosyal medyada #AKSilahlanma başlığı altında provokasyonun startını vermişti.

İç savaş çığırtkanlığı

Kısa sürede sosyal medya gündeminin birinci maddesi olan başlık altında ‘sözde AK Partililer’, silahlanma çağrısı yapmaya başlamıştı. FETÖ’cülerin algı operasyonuna medyadan ilk destek Cumhuriyet Gazetesi’nden gelmiş, silahlanma çağrısı sanki AK Partililerden geliyormuş kamuoyu yanıltılmak istenmişti. “AK Silahlanma Provokasyonu” diye manşet atılarak iç savaş çığırtkanlığı yapılmıştı. Cumhuriyet’in provokatif manşetini, PKK’nın yayın organları takip etti. Terör örgütü yandaşları, hem sosyal medyadan hem de gazetelerinden AK Partililerin silahlandığı yalanına destek verdi.

CHP'liler hemen devreye girdi

Hatta provokasyonu bir adım öteye taşıyarak, PKK yandaşlarına ‘Kendilerini savunması için’ silahlanma çağrıları yaptı. Bu kapsamda azınlıklar tahrik edilerek, ‘meşru müdafa’ vurgusu yapıldı. Bir yandan FETÖ’cüler bir yandan PKK’lılar provokasyonu gündemde tutmak için Meclis’te devreye CHP’li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu girdi. AK Parti’lilerin silahlanma çağrısı yaptığını iddia edip, parti yönetimini suçlayarak provokasyonu Meclis gündemine getirdi.

Provokatör yakalandı

FETÖ’cünün bir tweetini kendisine delil olarak gösterip, hem AK Partili seçmeni hem de hükümeti zan altında bırakmaya çalıştı. Güvenlik birimleri, kendini Atatürkçü gibi tanıtıp, provokasyonu başlatan JeansBiri adlı hesabı kullanan kişinin Ahmet Kemal A. adında bir FETÖ’cü öğretmen olduğunu belirledi, Gaziantep’te yakalandı. Evinde yapılan aramalarda 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 1 para sayma makinası ile Bank Asya’ya ait dokümanlar bulundu. 

Kılıçdaroğlu'ndan sorumsuz açıklama 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ, PKK ve DEAŞ’ın Türkiye’de bir iç savaş başlatmak istediği dönemde tehlikeli açıklamalara imza attı. Özel bir televizyon kanalına konuşan Kılıçdaroğlu, kendilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sorunu olmadığını vurgulayarak, başkanlık sistemi konusunda şunları söyledi: “Türkiye'yi ateşe atmak istiyorlarsa, siyaseten de bölünme noktasına taşımak istiyorlarsa 'evet' oyu verebilirler. Türkiye'nin bölünmesi söz konusu olabilir. Siyasal yapı tamamen değişecek. Sorun Türkiye'nin bekası sorunudur.” CHP’nin henüz tarihi belli olmamakla birlikte tüzük kurultayı yapacağını da ifade eden Kılıçdaroğlu, “Tüzük kurultayını yapacağız ama delegeler isterlerse illa seçimli olsun, seçimli de yaparız” dedi. 

Kehanet 'saati'

Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet’te yer alan bir burç yorumunda 16 Ekim işaret edilerek açık açık iç karışıklık yaşanacağı iddia etmişti. Gaziantep’te geçtiğimiz hafta yakalanan DEAŞ’lı iki canlı bombanın, Hürriyet’in işaret ettiği 16 Ekim’de saat 16.10’da iç karışıklık çıkarmak için Alevi derneklerine saldırmayı planladığı ortaya çıktı.  DEAŞ’lı canlı bombaların saldırı günü ve saati olarak belirlediği 16 ve 10 rakamları Fetullah’ın saldırıdan hemen önce yayınladığı bir videosunda da net bir şekilde yer aldığı ortaya çıktı.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX