0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:24 Aralık 2018 Pazartesi 08:34:00

Kaos kampanyasının sözcüsü Tanrıkulu

PKK’lı troller, seçim öncesi Türk-Kürt çatışması çıkarmak amacıyla, Sakarya Hendek’te işlenen cinayet üzerinden provokasyona başladı. Teröristlere en büyük destek, CHP’li Tanrıkulu’dan geldi. 

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik harekât hazırlığı ve Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonları, terör örgütü PKK’da büyük bir korku yarattı. Terör örgütü, üzerindeki baskıyı hafifletmek ve seçim öncesinde kaos yaratmak için yeni provokasyonlara girişti. Bu amaçla Sakarya’nın Hendek ilçesinde işlenen bir cinayet, Türk-Kürt çatışması gibi gösterilerek kara propaganda yapılmaya başlandı. 

RUDAW'IN 'KÜRTÇE' YALANI  

Hendek’te 16 Aralık tarihinde, çok sayıda sabıkası olan Hikmet Usta, küfürlü konuştuğu için kendisini uyaran Kadir Sakçı (43) ve 16 yaşındaki oğlu Burhan Sakçı'yı vurmuş, baba hayatını kaybetmişti. Acı olaydan bir hafta sonra, cinayetin Türk-Kürt meselesinden işlendiği yalanı ortaya atıldı. Terör örgütü dostu Barzani'nin yayın organı Rudaw'ın “Kürtçe konuştukları için öldürüldüler” yalanı, PKK'lılar tarafından kışkırtma kampanyasına dönüştürüldü. 

CHP FIRSATI KAÇIRMADI 

ABD’nin Suriye’deki askerlerini geri çekme kararı almasıyla bölgede büyük bir yalnızlığa itilen terör örgütünün alçak provokasyonuna destek, her zaman olduğu gibi CHP’den geldi. PKK’lıların avukatlığını yapan, sık sık terörist cenazelerinde boy gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter’daki adresinden yaptığı açıklamayla olaydan hükümetin sorumlu olduğu yalanını ortaya attı ve örgütün kirli kampanyasının sözcülüğüne soyundu. 

OLAY ÇARPITILDI 

Provokatif haberler üzerine Sakarya Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Kimi basın organları ve sosyal medya hesaplarında, cinayet olayının sebebinin çarpıtılarak etnik bir nedenden kaynaklanmış gibi algı yaratılmaya çalışılmasının gerçekle hiçbir alakası yoktur” denilerek ‘toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesi’ istendi.   

PKK'nın Güneydoğu'daki çukur terörüne verdiği destekle adını duyuran Sezgin Tanrıkulu, sık sık terörist cenazelerinde boy gösteriyor. Tanrıkulu, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin saflarında çatışırken öldürülen Aziz Güler'in cenazesinde böyle görüntülenmişti. 

16 Aralık'taki olayın ardından kaçan Hikmet Usta, güvenlik güçlerinin takibi sonucu Bursa'da yakalanmış ve tutuklanmıştı.  

Valilik oyunu bozdu

Sakarya Valiliği'nin açıklamasında olayın nedeni şöyle anlatıldı: “Müessif hadisenin, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının, yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak yaşandığı, tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir.” Sakarya Valiliği’nin açıklamasıyla, PKK’nın ve Tanrıkulu’nun kirli oyunu bir kez daha bozulmuş oldu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX