0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:15 Mart 2019 Cuma 08:00:00

İstanbul'a milli ilaç ve aşı fabrikası

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Tuzla'da biyoteknoloji vadisi kurulacağını, milli ilaç üretimi çalışmalarına hız verileceğini söyledi. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Bayrampaşa'da düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı” etkinliğinde yaptığı konuşmada, “İlaç meselesi gelecekte Türkiye için stratejik bir iştir. Yıllık 25 milyar lira para veriyoruz. Ne yazık ki bunun tamamı yurtdışına gidiyor. Burada mutlaka bir şey yapmamız lazım. Milli ilaç ve milli aşı araştırma geliştirme çalışmalarına büyük hız verecek bir projemiz daha var. Tuzla'da biyoteknoloji vadisi kuruyoruz” açıklamasında bulundu. 

YENİ NESİL ÜRETİM MERKEZİ 

Bu projenin en önemli hedeflerinden birinin, dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu kaydeden Yıldırım şunları söyledi: “Burası yeni nesil bir üretim merkezi vazifesi görecek. 150'den fazla üretici ve yaklaşık 500 girişime zemin hazırlayacağız. Sağlık, tarım, çevre, gıda, tekstil gibi pek çok sektörde katma değeri yüksek ürünler için uygun ortam hazırlayacağız. En önemlisi, milli aşı ve milli ilacın formülünün buradan çıkmasını bekliyoruz. Burada doğrudan 20 bin, dolaylı 30 bin olmak üzere, 50 bin kişilik istihdam oluşmasını hedefledik ve ekonomimize yılda 27 milyar liralık katkı sağlayacak.” 

JEOTERMAL SAĞLIK KAMPÜSÜ 

Silivri'de bir jeotermal sağlık kampüsü kurmayı planladıklarına dikkat çeken Binali Yıldırım, “Bu yatırımla sadece gelen ziyaretçiler, hastalar şifa bulmayacak. Aynı zamanda birçok İstanbulluya istihdam, iş, aş imkanı sağlamış olacağız. Bu tesisin ekonomiye katkısı yıllık 1.5 milyar lira civarında olacak.” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX