0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Şubat 2020 Pazar 09:30:00 - Güncelleme:02 Şubat 2020 Pazar 10:50:00

İSMEK toplantısında, çalışanları taciz eden iBB Genel Sekreter Yardımcısının yeni 'ahlaksız sözleri’ ortaya çıktı

İSMEK toplantısında kadın çalışan için, "gece düzenleyip bekarları itfaiyecilerle buluşturalım" sözleriyle gündem oturan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin yeni skandal sözleri ortaya çıktı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin ‘ahlaksızca’ ifadeleri yargıya taşında. Mobbinge maruz kalan 14 İSMEK bölge sorumlusu Meltem Şişli hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa başvuran bölge sorumluları hakaret, dini değerleri aşağılama” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren bölge sorumlularından İ.Ö, R.E ve S.C, Şişli’nin kendilerine yönelik söylediği hakaretamiz ifadeleri savcılıkla paylaştı.

HEPİMİZ ÇOK UTANDIK

İ.Ö ve R.E verdikleri ifadelerde 19 Ağustos’ta Meltem Şişli ile yaptıkları toplantıda başörtülerine yönelik söylediği sözleri ve bekar yöneticileri evlendirme adı altında sarf ettiği kelimeleri doğruladı. İ.Ö verdiği ifadede, “Bekar olan arkadaşların el kaldırmasını istedi. Arkadaşlar da el kaldırdı. ‘Bayağı bekar varmış. İtfaiyedeki arkadaşlarla buluşturalım kaynaştıralım. Bir gece düzenleyelim’ dedi. Hepimiz çok utandık. Devamında İSMEK Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Ali Bey’i kastederek, ‘En şanslı müdür bu müdür. Bu kadar kadınla çalışıyor’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘NEDEN HİÇ ERKEK YOK’

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre mağdurlardan R.E ise toplantı esnasında Meltem Şişli’nin kendilerine, İSMEK’te yer alan programlardan bir tanesi olan el sanatları branşlarına çok gerek olmadığını ve istihdama yönelmeleri gerektiğini aktardığını ifade etti. İfade veren isimlerden bir diğeri olan S.C ise Şişli’nin aynı toplantıda karşısında kadınları görünce, ‘Çok kadın var neden erkek yok’ şeklinde bir tepki gösterdiğini belirtti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX