0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2018 Cuma 10:54:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2018 Cuma 12:27:00

İnce ve Akşener'in seçim vaadi, ölümden kaçan Suriyeli muhacirleri iç savaşın yaşandığı topraklara geri göndermek

Seçim yaklaşırken cumhur ittifakının karşısında bulunan adayların eteklerindeki taşlar dökülmeye başladı. Muharrem İnce dün katıldığı bir televizyon programında ölümden kaçan Suriyeli mültecileri kovmakla tehdit etti. Öteki aday Meral Akşener de açık açık "Cumhurbaşkanı seçilirsem Suriyelileri ülkelerine göndereceğim" vaadinde bulundu. Mevcut iktidar, Esed-Baas zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan 3.5 milyonu aşkın Suriyelinin trajedisine yıllardır ev sahipliği yaparak bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyor. Devri sabık partinin muhalif adayı İnce ve hakkında çokça soru işareti olan Akşener'in gösterdiği mülteci düşmanlığı, bu necip milletin 'ensar' ruhuna leke vuruyor.

(gunes.com)

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün akşam  bir televizyon programında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

İcraatlerini anlatırken iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecileri kovmak istediğini rahatça ve kendinden emin bir şekilde anlatan İnce'nin, "Gittin mi bayram tatiline kapatırım kapıyı kalırsın orada. Burası aşevi mi?" sözleri tüyleri diken diken etti.

AKŞENER GERİ KALMADI

Bir diğer aday Meral Akşener de Konya'daki Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Suriyelileri ülkelerine göndereceğini açıkladı.

İŞTE TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEYE TALİP OLAN MUHALİFLERİN PROFİLİ 

İnce ve Akşener'in kovmak istediği Suriye'de son durum bu.

7 yıl içersinde deyim yerindeyse enkaza dönmüş bir ülkede her tarafında ölüm kol gezerken, muhalefette bulunanan Cumhurbaşkanı adaylarının yaptığı bu talihsiz açıklamalar veya sözde vaatler, ensar ruhunu iliklerine kadar hissetmiş şanlı milletimize yeniden derin bir üzüntü yaşattı.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX