0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:20 Nisan 2019 Cumartesi 08:07:00

İmamoğlu'ndan antrikot şov

İBB binasında İmamoğlu’nun kurgu musakka-antrikot şovu çöktü. Belediyede başkan dahil herkese aynı yemeğin çıktığı belirlenirken, şovun figüranlarından birinin, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi’ndeki özel garsonu olduğu belgelendi.

Seçimin yenilenmesine sebep olabilecek binlerce delil incelenmeden, İstanbul İl Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararını beklemeden mazbatayı CHP’li Ekrem İmamoğlu'na verdi. Şaibenin kalkması için seçimin yenilenmesi gerekçesiyle AK Parti ve MHP, olağanüstü itiraz dilekçesini YSK’ya sundu. 

TİYATROYU KÖPÜRTMEYE ÇALIŞTILAR 

Ancak mazbatayı alan CHP’li İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasından görüntüleri peş peşe servis ediliyor. İmamoğlu'nun, belediyeyi gezerken yaşanan ve sosyal medyada köpürtülen diyaloğunun kurgu olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada ve CHP'ye yakın yayın organlarında yayınlanan görüntülerde İmamoğlu, “mutfak” denilen bölüme giriyor ve “Bugün ne var yemekte” diye soruyor. Görevliler ise “Musakka var, ama size antrikot var” yanıtını veriyor. İmamoğlu ise “Olmaz, birine antrikot birine musakka olmaz” diyor. Bu diyalog CHP'ye yakın medya tarafından “İlk icraatı tabldotları eşitlemek oldu” şeklinde servis edildi. Ancak olayın aslı daha sonra ortaya çıktı. İmamoğlu'nun girdiği yerin aslında mutfak değil, çay ocağı olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, İBB yemekhanesinde tüm personele aynı yemek çıkıyor ve bugüne kadar İBB Başkanı da o yemekten yiyor. Başkan'ın farklı bir yemek çıkması için Özel Kalem Müdürlüğü'nden garsonlara talimat vermesi gerekiyor. Dolayısıyla İBB'deki işleyişe göre, yemekte musakka varken İmamoğlu'na antrikot çıkabilmesi için, kendi özel kalem müdüründen talimat gelmiş olması gerekiyor. 

İmamoğlu'nun aynı gün öğle yemeği için İstanbul’un en ünlü balık restoranlarından birine gittiği ortaya çıktı. 

CHP'Lİ BAŞKAN MUSAKKAYI DA BEĞENMEDİ 

Ayrıca çay ocağındaki garsonlardan birinin İBB çalışanı değil, İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nden getirdiği bir çalışan olduğu öğrenildi. Coşkun Dilli’nin, Beylikdüzü'nde İmamoğlu'nun garsonluğunu yaptığı belirtiliyor. Olmayan antrikotu reddedip belediyede musakka yemiş gibi gösteren İmamoğlu'nun, ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi'nde yemek yemediği, ünlü bir balıkçıya gittiği belirlendi. Cankurtaran'daki lüks balıkçıya giden İmamoğlunu, kapıda karşılayan işletmenin sahibinin sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı paylaşım ele verdi. Fotoğrafta İmamoğlu'nun ekibiyle mekana giriş yaptığı görülüyor.

VERİ KOPYALAMAYA MAHKEME ENGELİ

İBB Başkanlığı koltuğuna alelacele oturan İmamoğlu'nun, ilk icraatı Türkiye’yi ayağa kaldırdı. İmamoğlu, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla, belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle, tüm İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını istedi. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İmamoğlu'nun belediyenin veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. 

DEMİRTAŞ GÜZELLEMESİNE TEPKİ YAĞDI

Yasal süreç ve itiraz başvuruları sonuçlanmadan apar topar İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na oturtulan Ekrem İmamoğlu, mazbatayı alır almaz, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a övgüler yağdırdı. “Apo'nun heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş’ı skandal ifadelerle göklere çıkaran İmamoğlu, “Demirtaş'ın barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili var” dedi. CHP’li ismin bu tavrı vatandaşlardan büyük tepki topladı. Şehitlerin kemiklerini sızlatan İmamoğlu'nun, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Demirtaş’a methiyeler düzmesi, CHP’lileri de rahatsız etti. İmamoğlu’nun seçimlerden önce yaptığı açıklamalarla büyük çelişki içinde olması, kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinde, AK Parti’nin belgeleriyle ortaya koyduğu usulsüzlüklerle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

KRİZ TELLALI KILIÇDAROĞLU

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği toplantıda yine bir skandala imza attı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye'de can ve mal güvenliği yok” diyerek, yatırımcılara “Türkiye'ye gelmeyin” mesajı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haber kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

HEDEF TÜRKİYE İMAJI 

Toplantıda yine yabancı yatırımcılara kötümser bir Türkiye imajı çizmeye çalışan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye'de can ve mal güvenliği yok” iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu, yabancı yatırımcılara açıkça ‘Türkiye’ye gelmeyin’ mesajı verdi. “Vatandaş perişan, sıkıntılı vaziyette. Sermaye Türkiye’ye gelmiyor” ifadelerini kullanan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ihanet gibi sözler sarf etti. Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığı bir Türkiye’ye yabancı sermaye niye gelsin? Bugünkü hukuk sistemi içinde, bugünkü demokratik anlayış içinde, hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Her an herkes gözaltına alınabilir, tutuklanabilir, herkesin sorgulamasına gizlilik kararı konabilir. Avukatınız, sizin neden gözaltına alındığınızı bile bilmiyor. Türkiye’nin bu girdaptan çıkması, demokratik standartlarını yükseltmesi lazım” diye konuştu. 

HATA YAPTIK İTİRAFI 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimleriyle ilgili hukuki süreç konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, CHP'nin kaybettiği kentler konusunda ise “Hata yaptık” ifadesini kullandı.

AK Partili üyeler marşı okurken, bazı HDP’liler ayağa bile kalkmadı. 

MARDİN'DE İSTİKLAL MARŞI REZALETİ!

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin, HDP’li Ahmet Türk başkanlığında yapılan ilk meclis toplantısı, büyük bir skandala sahne oldu. Türk, toplantıda İstiklal Marşı’nı okutmadı. Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri duruma tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanı ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasını istedi. Türk, Demir'i ‘provokatörlük’le suçladı ve “Açılış öncesinde bu teklifin gelmesi gerekirdi” şeklinde skandal bir açıklama yaptı. Türk’ün oturuma 5 dakika ara vermesinin ardından başlayan toplantıda, AK Parti grubu saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okurken, bazı HDP'li meclis üyelerinin ayağa kalkmadığı görüldü.

Küçükçekmece Belediyesi işçileri, CHP’li başkanın sendika baskısını protesto etti. 

CHP’DEN İŞÇİLERE SENDİKA BASKISI

CHP'li Küçükçekmece Belediyesi, çalışanlarına baskı uygulayarak sendikalarını değiştirmelerini istedi. Baskılardan bunalan belediye işçileri dün eylem yaptı. Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Canpolat, “İnsanlar burada ekmek için çalışıyorlar ve huzurlu bir ortamda da çalışmalarına devam etmek istiyorlar. CHP'li Belediye Başkanı Kemal Çebi'den işçiler üzerindeki baskının kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı açıklamada, “1 Nisan'dan itibaren bizzat işyerlerine gelip tehdit edilerek arkadaşlarımızın istifa ettirildiklerine dair, yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz somut veriler var. İtirazımız bu tür baskılarla istifaların yaptırılmasıdır” diye konuştu. Chp'li belediyelerin baskı yaparak sendikalarından istifa ettirdiği işçi sayısının 10 bini bulduğu öğrenildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX