0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ocak 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:25 Ocak 2019 Cuma 08:22:00

İHA'lar gemilerden havalanacak

Yerli ve milli İHA’lar, piste ihtiyaç duymaksızın elektromanyetik fırlatma sistemleriyle gemilerden fırlatılabilecek. Bu teknoloji sadece ABD’de bulunuyor. 

Türk Savunma Sanayii, yerli ve milli imkânlarla üretilen İHA’ların, piste ihtiyaç duymaksızın gemilerden havalanmasına olanak verecek teknolojileri geliştirmek için harekete geçti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda Anka, Bayraktar TB2 gibi milli İHA’lar dahil oldu. İHA'lar envantere dahil olmalarının ardından karadaki pistleri kullanarak görev icra edebiliyor. 

MALİYETİ ÇOK UYGUN 

Bunun dışında dünyada fiilen ABD tarafından kullanılan ve Çin'in ise üzerinde çalıştığı bir teknolojiyle gemi üzerinden uçan platformlar, katapultla fırlatılarak havalandırılıyor. Her iki ülke de bunun için kullanımı basit, maliyeti etkin, daha yüksek güç kapasiteleri sunması dolayısıyla elektromanyetik fırlatma sistemlerini tercih ediyor. 

2 YILDA GELİŞTİRİLECEK 

Türkiye'de ilk elektromanyetik top ürünlerini ortaya koyan Yeteknoloji AŞ, söz konusu sistemi geliştirmek için çalışmalara başladı. Şirket talep halinde, 2-3 yıllık sürede 750 kilogramlık bir İHA'yı elektromanyetik fırlatma sistemiyle havalandırmayı hedefliyor. Böylece bu ağırlıktaki Bayraktar TB2, donanmaya ait bir gemiden havalandığında 100-150 kilometrelik bir menzilde etkili olabilecek. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX