0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ekim 2016 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:20 Ekim 2016 Perşembe 09:25:00

Hain planı polis bozdu

Polis, asker ve istihbarat birimlerindeki FETÖ’cülerin temizlenmesi, teröristlerin eylem yapamadan yakalanmasını sağlıyor. Gaziantep’in ardından Ankara’da eski Meclis ve Anıtkabir’de kendini patlatmayı planlayan DEAŞ’lı terörist, düzenlenen başarılı operasyonla ölü ele geçirildi.

Ankara polisi, DEAŞ üyesi bir teröristin Başkent’te canlı bomba eylemi gerçekleştireceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, Etimesgut İlçesi Eryaman Mahallesi 47. Sokak'ta yüksek katlı bir binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı. 


TESLİM OLMAYI REDDETTİ 
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, binanın 9. katındaki daireye, Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlileriyle operasyon yaptı. Operasyonda, “Teslim ol” çağrısına ateşle karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Evde yapılan incelemede, 2 dinamit lokumu, 7 kilogram amonyum nitrat, TNT tipi 2 patlayıcı, ateşleme düzeneği, bir miktar toz TNT, patlamanın tahribatını artırmak için kullanılan ve patladığı zaman insanlara kurşun gibi saplanan 2 kilogram somun ele geçirildi. Patlayıcıların bir bölümü, patlama riskine karşı evden çıkarılarak Eryaman'da boş bir arazide imha edildi. 


KİMLİĞİ VE AMACI BELLİ 
İncelemeler sonucu DEAŞ’lı teröristin, 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet Balık olduğu belirlendi. Ankara Valisi Ercan Topaca, teröristin Anıtkabir ve eski Meclis civarında keşif yaparken 3 kez kameralarca tespit edildiğini açıkladı. Teröristin kiraladığı evle ilgili çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Topaca, “Sadece ele geçirilen malzemeler, bu kişinin canlı bomba eylemi yapmayı planladığını gösteriyor ki bizim de endişe ettiğimiz önümüzdeki günlerde gerek 29 Ekim törenlerinde gerekse diğer vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kalabalık mekanlarda bu eylemin yapılabileceği yönündedir” dedi. 


OPERASYONLAR SÜRECEK 
Başarılı operasyondan dolayı polis ekiplerini kutlayan Topaca, “İnşallah bu tür eylem planlayanlara karşı bundan sonra da başarılı operasyonlar devam edecek” ifadesini kullandı. Güvenlik uzmanları, polis, asker ve istihbarat birimlerindeki FETÖ’cülerin temizlenmesiyle terörle mücadelede yeni aşamaya geçildiğini, artık eylem yapamadan teröristin yakalanmasına başlandığına dikkat çekti. Buna Gaziantep’in ardından Ankara’daki DEAŞ’lının yakalanması örnek gösterildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX