0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Temmuz 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:22 Temmuz 2018 Pazar 00:00:00

Geçinemiyoruz ne kurultayı

Kılıçdaroğlu, dokuz seçim hezimetine rağmen Muharrem İnce'yi suçladı. “Ülkede geçim sıkıntısı varken  birileri koltuk derdinde” dedi.

Muharrem İnce cephesinin “Olağanüstü kurultay için 604 imza topladık. Kaldı 21 imza” açıklaması CHP'deki koltuk kavgasını iyice alevlendirdi. Delegeyi tehditle imza vermekten caydırma çabası sonuç vermeyen genel merkezde sinirler gergin. Bu gerginlik, koltuğunu kaybetme korkusu yaşayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yansıdı. 

TOPU TAÇA ATTI

Delegenin iradesini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, topu taca atma yolunu seçti. “Kurultay toplanacak mı” sorusuna “Türkiye'de geçim sıkıntısı var. Tutuklu milletvekilleri var. Ne kurultayı” cevabını veren Kılıçdaoğlu, şaşkınlığa sebep olan bir ifade daha kullandı. Dokuz seçimden hezimetle çıkmasına rağmen genel başkanlığı bırakmamak için her yolu deneyen Kılıçdaroğlu, İnce'yi koltuk derdinde olmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne? Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. 

OLACAK ŞEY DEĞİL

Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Milletvekili hapiste. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor? Eren Erdem aynı şekilde. Bütün bunlar Türkiye'nin gündemindeyken biz nelerle uğraşıyoruz.” Kılıçdaroğlu'nun kurultayı gündemden düşürme çabası alay konusu oldu. 

CHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kendisi 9 seçim kaybetmesine rağmen genel başkanlığı bırakmaya yanaşmayan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki yine CHP'lilerden geldi. Sosyal medyada mesaj yağdıran partililer, Kılıçdaroğlu'nun tavrını pişkinlik olarak nitelendirdiler. Önceki dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Twitter mesajında, “Sayın Genel Başkanımız ülkede önemli sorunlar varken birilerinin koltuk derdinde olduğunu söylüyor. Buna hiç itirazımız olamaz, 9. Seçim kayıp edip halen o koltukta oturmak gibi mesela” dedi.

İMZA SAYMAYI DA BECEREMEDİLER

CHP'deki koltuk kavasında imza restleşmesi yaşanıyor. Kurultayı toplamak için 604 imzaya ulaştıklarını açıklayan muhaliflere genel merkezden “Cumartesi saat 11.00'e kadar noter onaylı 604 imzayı teslim ederseniz genel başkan 625 imzanın tamamlanmasını beklemeden olağanüstü kurultayı  toplayacak” teklifi gitmişti. Ancak, dün imzalar teslim edilmedi. İmza sayısının gerçeği yansıtmadığı iddiasını tekrarlayan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bize noterlerden çok sayıda delegenin imzasını geri çektiği bilgisi de geliyor” dedi. İnce cephhesi ise genel merkezin teklifini 'siyasi ayak oyunu' olarak görüyor. İnce destekçisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün reste restle karşılık verdi. Tüzün, “Salt çoğunluğu sağlasak bile sürenin tamamlanmasını bekleyeceğiz. 625 imzaya ulaştığında teslim etmemiz gerekmiyor. 725 imzayı da bekleyebiliriz. Bizi bu kada takibe almanın anlamı yok. Nasıl olsa 27 Temmuz'da sonucu görecekler” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX