0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

Gazilere 150 bin lira ek tazminat

Erdoğan, malul gazilere ödenen tazminatların dışında, çocuklarına da 4 bin 342 liraya kadar eğitim desteği verildiğini aktardı. 

Gazilere seslenen Erdoğan, şehit ve gazilerin yaptıkları fedakarlık karşısında devlet olarak kendilerine düşen en önemli görevin, onların emanetlerine sahip çıkmak olduğunu belirtti. “Biz zaten emanetçi değil miyiz, emanetçiyiz. Kimin emanetçisi, sizin.” diyen Erdoğan, yaptıkları işin de bu emanete sahip çıkmak olduğunu ve bunu yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

EĞİTİM DESTEĞİ 

Konuşmasında gaziler, gazi yakınlarıyla şehit yakınlarına devlet tarafından sağlanan haklara yönelik bilgileri paylaşan Başkan Erdoğan, “Bakıma muhtaç gazilerimize 150 bin, diğer malullerimize de 102 bin lira civarında ek tazminat ödüyoruz. Malul gazilerimizin çocuklarına eğitim-öğretim desteği olarak, maluliyet derecelerine göre, bu yıl için 2 bin 388 lirayla 4 bin 342 lira arasında ödeme yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KAMUDA İSTİHDAM 

Başkan Erdoğan, özel öğretim kurumlarına öğrenci sayılarının yüzde 3'ü oranında şehit ve gazi çocukları öncelikli olmak üzere ücretsiz öğrenci okutma şartının getirildiğini, gazilerin kendileri veya yakınlarından birine kamuda istihdam imkanının sağlandığını hatırlattı. Erdoğan, “Bu kapsamda 10 bin 89 gazimiz ve gazi yakınımızla 5 bin 235 şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık” dedi. 

ANITKABİR ZİYARETİ 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle İçişleri Bakanı Soylu ve Ankara Valisi Ercan Topaca'yla birlikte gazilerden oluşan heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX