0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Şubat 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:12 Şubat 2019 Salı 09:05:00

Fırsatçılar devre dışı

Hal teröristlerinin oyunu, belediyeler tarafından kurulan tanzim satış noktalarıyla bozuldu. Satış yapamayan fırsatçılar, fiyatları düşürmek zorunda kaldı. 

Türkiye’nin terör örgütleriyle kararlı mücadelesi, yurtiçinde ve sınır ötesinde devam ederken devreye giren dış güçler, ekonomik saldırılarıya geçti. Döviz kuru operasyonuyla başarılı olamayan Batı ve yerli işbirlikçileri, seçimlere sayılı günler kala sebze meyve fiyatları üzerinden Türkiye’yi karışmaya çalıştı. 

TEHLİKELİ OYUN GÖRÜLDÜ

Tarlada bir lira olan mahsullün tüketiciye 20 katından fazla, fahiş fiyatlarla satılması üzerine Başkan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu görerek harekete geçti. Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirildi. Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış yapılmayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, 15 noktada “halk sebze” tanzim satış noktası kuruldu. Ankara’da, bir mobil otobüs, 2 TIR ve 32 metrekareden oluşan 12 adet çadırla hizmet veriliyor. 

DİREKT ÇİFTÇİDEN ALINIYOR 

Satışa sunulacak ürünlerin tamamı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği aracılığıyla çiftçilerden direkt alınıyor. Ardından tanzim satış noktalarından vatandaşlara maliyetine sunuluyor. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla tanzim satışa başlandı. Satışta, domates 3.50, biber 7, patlıcan 7.90, soğan 3.75, patates 3.75 liradan satışa sunuldu. Hal teröristlerin oyunu bozuldu. Uçuk fiyatlarla vatandaşları tezgahlardan kaçıran fırsatçılar devre dışı bırakıldı. Vatandaşlar ucuz sebze meyveye kavuştu. Binlerce kişi tanzim satış noktalarına akın etti. Vatandaşlar, taze ve ucuz sebze alma imkanına kavuştukları için memnun olduklarını söyledi. Adeta sömürü çarkı kuran hal teröristleri satış yapamadı. 

YARI YARIYA DÜŞÜŞ

Marketler ve pazarlar da fiyatları kırmak zorunda kaldı. Marketlerde 11 liraya satılan domates, 3.5 liraya düştü. Pazarda ise 5 liraya indi. 17 liraya satılan biber, 7 liraya düştü. Pazarda ise 8 liraya alıcı buldu. 20 lira olan patlıcan 7.90’a düşerken, pazarda 8 liraya satıldı. 7.5 lira olan soğanın fiyatı 3.75’e kadar düşerken pazarda 3.50’ye kadar indi. 7,5 lira olan patatesin kilosu marketlerde 3.75’e kadar inerken, pazardaki fiyatı 3.50’ye kadar geriledi. 

SANAL TANZİM PAZARI HAZIRLIĞI 

Tanzim satış noktaları vatandaşlardan büyük ilgili gördü. Ucuz sebze meyve alan vatandaşların yüzü güldü. Uygulamaya taleplerin artmasının ardından 'sanal pazar' projesi gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ePTTAVM üzerinden internetten tanzim satış yapılabilmesi için çalışmalara başladı. Vatandaşların evine ücretsiz ya da cüzi ücretlerle ürünlerin hızlı, ucuz ve kaliteli şekilde taşınması hedefleniyor.

MARKETLER FİYATLARI DÜŞÜRECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar’daki tanzim satış noktasını ziyaret etti. “Seracılık üzerinden fiyatlarla oynamaya çalışanlara hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz” diyen Bakan Albayrak, “Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. “Marketler, zannediyorum bu hafta içinde aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar” diyen Albayrak, tanzim satış noktalarındaki fiyatların en kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılacağını belirtti. Albayrak, vatandaşlarla sohbet ederken de “Gıda terörü yapanlara çok daha sert bir şekilde müdahale edeceğiz” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX