0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Temmuz 2018 Cuma 10:05:00 - Güncelleme:20 Temmuz 2018 Cuma 11:01:00

FETÖ’cü Akın İpek, Başkan Erdoğan'ın ziyaretinden sonra ev hapsine alındı

Başkan Erdoğan İngiltere’ye gitti, firari hain Akın İpek ev hapsine alındı

Şirketlerine el konulacağını ve gözaltına alınacağını devletin sinir noktalarındaki FETÖ'cülerden öğrenip iş seyahati bahanesiyle İngiltere'ye kaçan firari FETÖ'cü Akın İpek Londra'da ev hapsine alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyarettten hemen sonra hareket geçen İngiliz mahkemesi, Türkiye'nin girişimleri sonucu İpek'i iade edebilir.

 LÜKS İÇİNDEYDİ BUNDAN SONRASI DÖRT DUVAR

Fetullahçı Terör Örgütü davasının firari sanıklarından eski Koza Holding sahibi Akın İpek, iş seyahati bahanesiyle gittiği İngiltere'den bir daha dönmedi. Lüks yaşantısından ödün vermeyen firari FETÖ'cü Akın İpek'in Londra kent merkezindeki "Temple" semtinde tarihi binada bir ofisi merkez olarak kullandığı ve finans merkezi The City'de ve Gray's Inn Road'da da birer ofisi bulunduğu biliniyor. Hayatının geri kalanını rahat ve huzurlu geçireceğini zanneden FETÖ'cü İpek hakkında yakalama kararır çıkaran İngiliz makamları, pasaportuna el koyarak ev hapsine aldı.

 BAŞKAN ERDOĞAN'IN ZİYARETİNDEN SONRA...

Tüm bu gelişmeler Başkan Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta İngiltere'ye yaptığı ziyaretten sonra gerçekleşti. Ankara 4. Ağıır Ceza Mahkemesi'nin FETÖ'cü firari sanık İpek'in iade talebi sonrası gelişen süreçte İngiliz mahkemesi 26 Haziran'da inceleme başlattı. İngiliz yetkililerince yakalanarak gözaltına alınan firari İpek, 50 bin pound nakdi kefalet ve aksine hareket etmesi halinde tutuklanacağı ve tüm mal varlığına el konacağı ihtarıyla serbest bıraktı. Ancak, pasaportu elinden alınan FETÖ'cü İpek'in, Londra'dan ayrılması yasaklandı ve ev hapsine mahkum edildi.  Adalet Bakanlığı'nın iade talebini uygun bulan İngiliz mahkemesi, firari FETÖ'cü İpek'in iade edilip edilmeyeceğini eylül ayında yapacağı 4 günlük duruşma sonunda karar verecek.

TÜRKİYE, FETÖ'CÜLERİN ENSESİNDE

Büyüyen ve güçlenen Türkiye'yi vesayet altına almak ve Başkan Erdoğan'ı devirmek için her türlü hainliği yapan yurtiçindeki ve firari FETÖ'cüleri temizlemekte kararlı olan Türkiye, var gücüyle çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde iki üst düzey FETÖ'cüyü yaka paça yakalayıp Türkiye'ye getiren yetkililer, diğer firarilerinde ensesinde. ABD'ye kaçan FETÖ'cüleri tek tek tespit eden Türkiye, İngiltere'deki FETÖ'cü Akın İpek ve diğerlerinin de peşinde. Zira Türkiye'den yapılan iade talebini olumlu bulan İngiliz makamları firari İpek'i evhapsine aldı. FETÖ'cüleri bitirmeye kararlı olan Başkan Erdoğan'ın girişimleriyle kuvvetle muhtemelen İpek, Türkiye'ye iade edilecek.

(Yeni Söz)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX