0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Nisan 2016 Pazar 02:02:00 - Güncelleme:03 Nisan 2016 Pazar 02:06:00

Etekli hainler makyaj  yapmaya da başladı 

Güvenlik güçlerinden, etek giyerek kaçmaya çalışan teröristlerin deposuna operasyon düzenlendi. Çok sayıda mühimmat ve silahın yanı sıra makyaj malzemeleri de ele geçirildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle” operasyonu devam etti. Güvenlik güçleri, operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen teröristlerin Eski Kışla Mahallesi'nde bulundukları bina ve mevzilerde arama yaptı. 

Bomba tuzaklanmış

Aramada, 22 Kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 33 şarjör ve 2 bin 930 mermi, bir tabanca ve bu silaha ait şarjör ile 13 mermi, 150 zırh delici mermi, 8 kışlık kamuflaj, hücum yelekleri ile çok sayıda makyaj malzemesi ele geçirildi. Öte yandan, bir teröristin etkisiz hale getirilmeden önce hücum yeleğine 500 gram A-4 patlayıcıyı el bombasına bağlayarak tuzakladığı düzenek, güvenlik güçlerinin dikkati sonucu bulundu. 

6 terörist imha edildi

Patlayıcı düzenek, imha edilmeden önce güvenlik güçlerince basın mensuplarına gösterildi. Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 150'yi bulduğu ilçede, 26 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 320'ye ulaştı. Şırnak'taki operasyonda 6 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 136 oldu. Güvenlik güçlerince 25 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylelikle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 297'ye yükseldi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 113 olduğu Yüksekova'da, 19 el yapımı patlayıcı imha edildi. 

1 PKK'lı teslim oldu

Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı 134'e çıktı. Hatay'ın Belen ilçesindeki operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, beraberinde bir adet M-16 piyade tüfeği, beş adet dolu şarjörü, iki adet el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildi.  Ayrıca, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye sınırına gelen PKK/PYD terör örgütü mensubu bir terörist ile Mardin'in Midyat ilçesinde bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Silahlar stoklanmış

Muş’ta da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak, göz altına alındı. Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılan arazi aramasında ise bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan iki adet el yapımı patlayıcı bulunarak, imha edildi. Şırnak'ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise bir biksi makineli tüfeği, 3 bin adet biksi fişeği, 7 kalaşnikof piyade tüfeği, 24 adet kalaşnikof şarjörü, 8 el bombası ve bir fotoğraf makinesi bulundu.      

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX