0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2016 Çarşamba 14:06:00 - Güncelleme:07 Aralık 2016 Çarşamba 14:18:00

Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki: Bunlara aynısını yapmak gerekmez mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı'nda çok önemli açıklamalar yaptı. TBMM Başkanı Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da uğradığı skandalı unutmayan Erdoğan, "Sen gidiyorsun teröristi alıyorsun, TBMM meclis başkan yardımcımı bekletiyorsun. Şimdi bunlara da aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra diyorlar Erdoğan diktatör!" diyerek sert tepki gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

 

"YALNIZ OLMADIĞIMI BİLİYORUM"

 

Vatandaşım geldi Türk Lirası'na yönlendi ve dövizini Türk Lirası'na çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum. Bu millet dert vatan ise ne diyor gerisi teferruattır diyor. Bu konudaki kararlılıığın devam edeceğine inanıyorum. 40 yıllık siyaset hayatımda gördüm, milleti durduracak hiçbir güç yoktur. Böyle bir milletin Cumhurbaşkanı olmaktan Rabbime her daim hamd ediyorum. Ekonomimizin maruz kaldığı saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Biz aldığımız tedbirlerle, tesis ettiğimiz güven ve istikrar ortamı ile bu teşebbüsleri bertaraf ettik. Onun için diyorum ki yalnız kalsam da dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı. Şimdi yalnız olmadığımı biliyorum. Bu döviz baskısına karşı biz liramıza sahip çıkacağız. 1994 krizini 2001 krizini birkaç milyar dolarlık borsa spekülasyonlarıyla yaşayan Türkiye bu saldırıların üstesinden geldi.

 

MİLLETİM OYUNU GÖRDÜ PARASINA SAHİP ÇIKTI

 

15 Temmuz'da milletimizin karşı hamlesiyle gerri çekildiler. Türkiye'nin ciddi hamleler yaptığı şu dönemde ekonomi silahını bir kez daha doğrulttular. Endişeniz olmasın Türkiye 79 milyon nüfustan, 350 milyar dolar dış ticaretten asla ibaret değildir. Bunların gerisinde milyonlarca mazlumun duası vardır. Gönül coğrafyamızda nereye gittiysek bu hakikati kardeşlerimizin gözünde gördük. Millet olarak dirayet gösterirsek arkamızda büyük destek bulacağımızdan emin olunuz. Milletim oyunu gördü ve parasına sahip çıktı.

 

İRAN, RUSYA VE ÇİN DESTEK VERDİ

 

Müjdeyi veriyorum; insanımızı bu durumdan karlı çıkacaktır. Kulüpler bile sözleşmelerini TL olarak yapacak. Sözleşmeler, kiralar, borçlar dolardan Türk Lirası'na çevriliyor. Yerel paralarla anlaşma yapacağız. İran, Rusya ve Çin destek verdi. Dövizi silah gibi kullanma yöntemi sadece bize değil, birçok ülkeye uygulanıyor. Çabalarımızın neticelerini kısa sürede alacağımıza eminim.

 

TÜRKİYE BUNA MİSLİYLE MUKABELE EDECEK

 

Ayşenur hanım Almanya seyahatinde çantası çalınıyor. Kendisi gidiyor büyükelçilikten geçici pasaportalıyor ve havalimanında kendisine geçiş izni verilmiyor. Havalimanında kim olduğunu söylemesine rağmen kendisini bekletiyorlar. Sen gidiyorsun teröristi alıyorsun, TBMM meclis başkan yardımcımı bekletiyorsun. Şimdi bunlara da aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra diyorlar Erdoğan diktatör! Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. 50 dereden su getirirler bilirim. İşte teröristler orada cirit atıyor. Bu terör örgütü mensuplarını neden ülkenizde barındırıyorsunuz. İster göndersinler ister göndermesinler bizde gerekeni yapacak. Elin oğlu burnumuzun dibinde operasyon yaparken bize yerinizden sakın kımıldamayın diyenleri, bize bu vatanı çok görenlere buraları dar ederiz. Yok böyle bir şey. Bu milleti siyasi ekonomik sosyal kültürel özgürlüğünden vazgeçirmek isteyenlere meydanı boş bırakmayacağız. Herkes böyle davranırsa Türkiye bir yıla kalmaz yepyeni bir kılığa bürünür. Bu çarkı hep birlikte hızlandıralım.

 

AMAÇ PARÇALAMAK VE YOK ETMEKTİR

 

Ekonomik saldırılar karşısında güçlü bir duruş sergilemekle terör örgütleriyle mücadele etmek arasında fark yoktur. Bunların hepsi aynı amaca yöneliktir. Amaç parçalamak ve yok etmektir. 1000 yıllık hazımsızlığın bu karın ağrılarının üstesinden geleceğine imanım var. Misak-ı Milli'yi tam olarak yerine getiremesekde Kurtuluş Savaşı ile oyunu bozduk. 1918'de yarım bırakılan projelerin tamamlanmasını istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var Türkiye o, Türkiye değildir. Bu millet yarım asırdır süren savaşların yorgunu bir millet değildir. Kaybettiklerinin muhasebesini yapan bir Türkiye vardır. Mücadelemiz her alanda sürecektir. Durmak duraksamak yok. Son nefesimize kadar devam edeceğiz. Suriye ve Irak'taki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. FETÖ, PKK, DEAŞ ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

 

KANAL İSTANBUL'UN TEMELİ 2017'DE ATILIYOR

 

Yatırımlarımızı, projelerimizi hızlandıracağız. 10 gün sonra Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. İnşallah 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini atacağız. 2017 içerisinde Kanal İstanbul'un temelini atacağız. Durmak yok yola devam. Reel ekonomiyi güçlendirmek için ne gerekiyorsa, dünyadaki haksızlıklara karşı ne gerekiyorsa yapacağız.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX