0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ekim 2016 Çarşamba 14:44:00 - Güncelleme:19 Ekim 2016 Çarşamba 16:25:00

Erdoğan: Masada da olacağız sahada da....

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 28. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Suriye'de hangi amaçla ve nasıl harekete geçtiysek Musul'da da aynı şekilde davranacağız. Daha önce söyledim şimdi de söylüyorum masada da olacağız saha da" dedi

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

Türkiye Suriye ve Irak'ta da bu güvenlik anlayışına uygun bir duruş sergiliyor. PYD ve YGP karşımızda bayrak sallamaya başlayınca anladım ki bize kimseden fayda yok. Türkiye Cerablus operasyonuna başlarken kimseden izin almadı. Suriye'ye girince gördük Suriey'nin sorunu DEAŞ değil ortada bir taktik var. Orada bu oyunu bozan Türkiye'nin iki ay önce başlattığı Cerablus operasyonudur.

 

Şimdi birileri bize akıl veriyorlar. Dabık'a girdiniz iyi tebrik ederiz ama daha aşağı gitmeyin! Aşağıda ne var El Bab. Kusura bakmayın biz oraya da gideceğiz. Bizim tehdit altında olduğumuz yer Dabık'la bitmiyor. Bizim Münbiç'i de kuşatma altına almamız lazım. Münbiç yüzde 90 Arap ve orayı PYD ve YPG işgal etmek istiyor. Rakka'da beraber hareket edebilir miyiz? dediler.. Biz buna da varız. Fakat şu anda benzer bir senaryo mezhep çatışması çıkarmak için Musul'da sergileniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye kimseden izin almadı"

 

"TÜRKİYE OLARAK KENDİ PLANLARIMIZI UYGULAYACAĞIZ"

 

İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun olup biteni izlesin. Suriye ve Irak'tan bize 3 milyon göçmeni gönderenler bizim bu sorun altında ezileceğimizi zannettiler bu olmayınca bu kez terör örgütlerini piyasaya sundular. FETÖ ve PKK da aynı oyunu oynuyor. Bağdat Hükümeti ve Esed rejimi eliyle terör örgütleriyle harekete geçirilen bu proje Türkiye'nin geleceğini tehdit ediyor. Türkiye olarak kendi planlarımızı uygulayacağız.

 

Avrupa Birliği bize destek vereceğini söyledi. Temmuz başı itibariyle bu para bize gelecekti. Para bize de değil kendileri için geliyor. Ama sözlerinde durmuyorlar. Musul meselesini Musul'da çözmeliyiz. Musullu kardeşlerimizle birlikte tüm bölge bu süreçten çok zarar görecektir. Musul'un tamamı kahir ekseriyetli Arap Sunni ve bir miktar da Türkmen kardeşlerimiz var. Biz burada Şia'nın düşmanı değiliz. Ama ben mezhepçiliğe karşıyım. Şia Sunni bir din değildir. Din bunların üzerindedir. Bizim için İslam tektir. Diğerleri bir yorumdur. Şiiliği Sunniliği İslam'ın karşısına koyarsan bunun karşısında dururum.

"PUTİN İLE HALEP'İ KONUŞTUM"

 

Bölgede etkin olan ülkeler Türkiye'nin bu hakkına saygı göstermek zorundadır. Biz bu ülkelerle sınırdaş olacağız sınırı olmayanlar istediği gibi kesecek biçecek istediği elbiseyi yapacak. Biz kendi istiklalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürümemiz gerekiyorsa yapacağız. Hava unsurlarımızın operasyonlara katılması konusunda koalisyonla anlaştık. Suriey'de 5 bin km'lık terörden arındırılmış güvebnli bölge projesisini hayata geçireceğiz

 

Dün akşam sayın Putin'le görüştüm. Halep'i konuştum. Saat 22.00 itibariyle hava bombardımanını durdurduklarını söylediler. Kendilerinini bizden bir ricası oldu. El Nusra'yı Halep'ten çıkarma konusunda aramızdaki bu mutabakatı konuştuk. Halep'i kendimizden ayrı görmedik göremeyiz. Halep nerenin sınırı Kilis Gaziantep. Halep'te bir göç başlarsa nereden bakarsanız bakın en az 1 milyon insan Türkiye'ye gelecek. Bunun bedelini biz ödeyemeyiz. Bunu tahrik edenler Türkiye ile masaya oturup konuşmak zorundadır. Ah canım Halep güzel Halep ne hale geldi. Artık orada taş taş üzerinde kalmadı. Halep'i iyi bilen bir insan olarak içimiz kan ağlıyor. Halep'te kalıcı güven için üzerimize düşeni yapacağız.

 

"BİZİ MUSUL'DAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR"

 

Ülkemiz içindeki PKK ve DEAŞ saldırılarının yoğunlaşması, FETÖ'nün diri tutulması Suriye ve Irak'ta doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. 15 Temmuz sonrası Türk ordusunun kabiliyetini yitirdiğini düşündüler. Cerablus ile böyle olmadığını gösterdik. Şimdi bizi PKK ile DEAŞ ile oyalayıp Musul'dan uzak tutmaya çalışıyorlar.

Bize söylenen yalanlara daha fazla tahammül gösteremeyiz. Türkiye'ye karşı PYD YPG gibi teröristlerin Esed gibi katilin yanında olanalara sesleniyorum. Yanlış yoldasınız. Tutuşturduğunuz ateş siziyakar. Bağdat ordusu kalkıp kendi ordusunu bir açıklasın. Nüfusunuzdaki mezhebi oran neyse gelin şu ordunuzu ona göre oluşturun dediğimde sesini çıkarmadılar.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX