0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 09:16:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 13:15:00

Ekrem İmamoğlu 'derneklere yardım bitti' demişti! Bakın hangi derneğe yardım istedi

İl Seçim Kurulu'nun oldubittisi ile göreve gelir gelmez “Herkesi kucaklayacağım, kucaklamamdan kimse kaçamaz” diyen CHP’li Ekrem İmamoğlu, kendisine çiçek ve benzeri hediye göndermek isteyenleri, İslam düşmanlığıyla bilinen derneğe bağış yapmaya yönlendirdi. İmamoğlu daha önce yerli ve milli dernek ve vakıfları kastederek ''kişiye, derneklere, vakıflara, cemaatlere hizmet işi bitti.'' demişti.

Büyük bir şaibe ile mazbatasını alan CHP'li Ekrem İmamoğlu, kendisine çiçek ve benzeri hediye göndermek isteyenleri, din karşıtı tutumuyla bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağış yapmaya davet etti.

"ÇİÇEK GÖNDERMEYİN, ÇYDD'YE BAĞIŞ YAPIN" MESAJI

CHP'li İmamoğlu, başkanlığını tebrik etmek için hediye göndermek isteyen takipçilerine Twitter adresinden tavsiyede bulundu. Yaptığı Twitter paylaşımında "Tebrik çiçekleriniz bağış olsun. Kıymetli hemşehrilerim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tebriği için çiçek vb. yollamak yerine aşağıdaki sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunabilirsiniz." ifadelerini kullanan İmamoğlu, takipçilerini PKK yandaşlarına burs verip başörtülü öğrencileri dışlaması gibi skandallarıyla bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağış yapmaya davet etti.

DAHA ÖNCE DERNEKLERE YARDIM BİTTİ DEMİŞTİ!

4 Nisan 2019 tarihinde "Kişiye, derneklere, vakıflara, cemaatlere hizmet işi bitti" açıklaması yapan İmamoğlu'nun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tercihiyle ortaya çıkan çelişkisi, asıl derdinin vatanını seven milli ve yerli vakıflar ve dernekler olduğunu ortaya koydu.

İŞTE İMAMOĞLU'NUN ÇYDD'YE YARDIM ÇAĞRISI:

 

İSLAM DÜŞMANI DERNEK

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) özellikle 28 Şubat döneminde İslam'a olan düşmanlığıyla aktif görev üstlenen bir sivil toplum kuruluşu. İslam'ın emirlerini "çağdışı" olarak gören ÇYDD, dinimizin her türlü kutsalını aşağılayıp, Müslümanları yobaz olarak nitelerken, 28 Şubat sürecinin en önemli vesayet odaklarından biriydi.

Çocukların namaz kılmasına karşı çıkan, imam hatip liselerine düşmanlık yapan dernek, "Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz." gibi skandal açıklamalarda bulunmuştu.

2009 yılında yaşamını yitiren Türkan Saylan'ın uzun yıllar başkanlığını yaptığı ÇYDD, başörtüsüne, namaza ve İslam'ın tüm kutsallarına karşı duruşuyla biliniyordu. Geçmişinde sürekli İslâm'a ve Müslümanlara hakaretlerde bulunan Saylan, 2006 yılında Milliyet gazetesine verdiği röportajda başörtülü öğrencilerin üniversitede okuyamayacağını iddia ederek şunları söylemişti:

"Yasal olarak kapanmış durumda türban olayı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM kararları var. Türbanlı öğrenci üniversitede okuyamaz. Son derece demokrat bir insanım ama yasalara uyulması gerektiğine inanıyorum, o anlamda jakobenim. Hoşgörüyle bakamıyorum, türban bir simge ve cumhuriyet değerlerini korumak zorundayız. İslâmi bir topluma dönüşmek istemiyorsak, laiklikten ödün vermemeliyiz."

(Takvim)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX