0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Şubat 2019 Salı 14:53:00 - Güncelleme:05 Şubat 2019 Salı 15:33:00

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: 31 Mart’ın sürprizi biz olacağız

CHP’nin küskünleri birer birer DSP’ye geçiyor. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Bizi hesaba katmıyorlar ama 31 Mart’ın sürprizi biz olacağız.

CHP'ye küskün olan isimleri kendi çatısı altında toplayan Demokratik Sol Parti (DSP) vites büyüttü. Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında toplanan DSP Parti Meclisi şu ana kadar 57 il ve 102 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. DSP'nin adaylarının neredeyse tamamı CHP küskünlerinden oluşuyor. Şişli'de Mustafa Sarıgül'ün adaylığını açıklamasının ardından dün de Gaziantep'te 3 dönem belediye başkanlığı yapan Celal Doğan, DSP'nin Gaziantep adayı olarak açıklandı. Kırklareli'de Suat Bahçekapılı, Kars'ta Naif Alibeyoğlu, Marmaris'te ise CHP'den istifa eden Ali Acar gibi isimler DSP adayı olarak meydanlara çıkacak. Ankara'da ise eski Çankaya Belediye Başkanı Ali Haydar Yılmaz'ın aday olması bekleniyor.

Parti Meclisi'nden adaylarla ilgili tam yetki alan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal SABAH'a konuştu. DSP Türkiye genelinde 81 il 500'e yakın ilçe ve beldede güçlü isimlerle seçmenin karşısına çıkacaklarını söyleyen Aksakal, İstanbul'da İBB ile 39 ilçenin tamamında aday çıkaracaklarını kaydetti. Aksakal, DSP'nin eski efsane günlerine yeniden döneceğini belirterek, "Bizi hesaba katmıyorlar. 31 Mart'ın asıl sürprizini DSP yapacak. İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Gaziantep, İzmir gibi illerin ilçelerinde toplumun her kesimi tarafından sevilen isimlerle meydanlara çıkacağız. Adaylarımızın tamamını bu hafta açıklayacağız. Biz kendi adaylarımızla en güçlü şekilde yola devam edeceğiz. Yerel seçimler çokça adayların olduğu seçimler olduğu için, sadece belediye başkanlıkları olarak düşünmeyin, büyükşehirlerin dışında kalan yaklaşık 51 ilimizde il genel meclis üyeleri seçiliyor. Sayıları üst üste koyduğunuzda binlerce adayımız olacak" dedi.

CHP TABANI İÇİN KİLİT İSİMLER

CHP'den koparak DSP'den aday olan çok sayıda isim var. Kırklareli'de Suat Bahçekapılı, Zonguldak'ta Harun Akın, Kars'ta Naif Alibeyoğlu, Adana'da Selami Gördebil, Bursa'da Murat Özbilge, Hatay'da Ercan Akarpınar, Mersin'de Emrah Küçükkapdan, İzmir'de Selçuk Karakülçe ve Muğla'da Sevgi Küpelioğlu DSP'den aday oldu. İlçelerde ise, Muğla Marmaris'te Ali Acar, İzmir Çeşme'de Muhittin Dalgıç, Menemen'de Tahir Şahin, Balıkesir Edremit'te Kamil Saka, Bandırma'da Ömer Albayrak, İstanbul Bakırköy'de Ali Fatinoğlu, Küçükçekmece'de Hayri Erçağ'ın da aralarında bulunduğu, daha önce CHP'de etkin rol alan bir çok isim aday olarak gösterildi.

(Sabah)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX