0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Ekim 2016 Cuma 16:54:00 - Güncelleme:28 Ekim 2016 Cuma 16:56:00

DBP'li belediyeden vatandaşa büyük zulüm

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Kışanak ile Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle hizmeti aksattı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan  Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki  bahanesiyle belediye hizmetlerinin aksadığı Diyarbakır'da vatandaşlar mağdur  oldu.  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması  kapsamında önceki gün Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li  Büyükşehir Belediyesi kentte hizmeti aksattı. Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar ulaşımda  sıkıntı yaşarken, otobüslerin, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü  garajına çekildiği görüldü. Belediye tarafından temizlik hizmetinin kesintiye uğraması nedeniyle  cadde ve sokaklarda çöpler toplanmadı. Belediye hizmetinin aksatılması nedeniyle mağduriyet yaşayan  vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

 

'DİYARBAKIR'I ÇÖP KENTİ HALİNE GETİRDİLER' 

 

Esnaf Halil Akıntı  yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da belediye  tarafından hizmetin aksatılmasına tepkisini dile getirdi.   "Diyarbakır'ı çöp kenti haline getirdiler" diyen Akıntı, sokaklarda  biriken çöpün kötü kokuya neden olduğunu belirtti.   Akıntı, belediyelerin vatandaşa hizmet sunmadığını dile getirerek,  "Belediyelerin başına geldiklerinden bu yana millete bir hizmet yapmadılar.  İşleri güçleri siyasi provokasyonlar yaparak, halkı galeyana getirmek. Diyarbakır  halkı olarak hizmet ile siyasetin birbirine karıştırılmasını istemiyoruz." dedi.

'HİZMET YAPMAYACAKLARSA DEVLETİMİZ KAYYUM ATASIN'

 

Belediyeden hizmet beklediklerini kaydeden Akıntı, bunun aksamasının  halkı rahatsız ettiğini vurguladı. Akıntı, "Diyarbakır halkı olarak bunları hak etmiyoruz. Hizmet  yapılmayacaksa ve bu böyle devam edecekse, çöpler dağ gibi birikecekse,  devletimizin bir an önce kayyum atamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ELİ KANLI TERÖRİSTLERE DESTEK OLUYORLAR   

 

 Akıntı, teröre destek verenlerin cezalandırılmasını istediklerini dile  getirdi. Belediyenin hizmeti kesintiye uğratmasının ilk olmadığına, bunun  sürekli yapıldığına işaret eden Akıntı, şöyle dedi: "Bunlar Diyarbakır'a hizmet vermediler. Rant peşinde koşup, militan  yetiştiriyorlar. Belediye son 2-3 yıldır sadece çöp toplamama eyleme yapmıyor  aynı zamanda çukur kazarak halkı mağdur ediyor, PKK'lı teröristlere destek  oluyorlar. Bunların delilleri ortadadır. Devlet yetkilileri bu delilleri  değerlendirip suçluları cezalandırsın. Böylece toplumda huzur sağlanır ve barış  gelir."

'HALKA ZULUM EDİYORLAR' 

 

Esnaf Kenan Göçer, kentte belediye otobüslerinin çalışmadığını,  çöplerin toplanmadığını anlatarak, bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi. Göçer, "Belediyenin yaptığı Diyarbakır halkına zulümdür. Her taraf çöp  olmuş. Hiçbir çalışma ve faaliyetleri yok. Belediyeye başkanlarının gözaltına alınmasını bahane ediyorlar. Ama şimdiye kadar da bir hizmet yapmadılar." diye  konuştu.  Ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşlardan Ramazan Güler, merkez  Yenişehir ilçesinde uzun süre durakta otobüs beklediğini aktardı.  Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye geldiğini ancak belediye otobüslerinin hizmet vermediğini aktaran Güler, belediye yönetiminin vatandaşa  hizmetin ulaşmasına engel olduğunu belirtti.  Güler, vatandaşların mağdur olduğuna dikkati çekerek, halkın belediye  hizmetinin hakkını verecek kişinin yönetime geçmesini istediğini dile getirdi.  Belediyenin hizmeti kesintiye uğratmasından dolayı halkın sıkıntı  yaşadığını ifade eden Güler, bunların huzursuzluğa neden olduğunu bildirdi.

MİLLETİ MAĞDUR EDEN KİŞİLERİ İSTEMİYORUZ

 

Eyyüp Deniz, halk olarak belediye hizmeti beklediklerini,  vatandaşların bunu hakkettiğini belirtti.  Okula giden öğrencilerin de saatlerce araç beklediğini ve mağdur  olduğunu dile getiren Deniz, halkın en iyi hizmeti beklediğine işaret ederek,  "İki saat durakta otobüs bekledim. Milleti mağdur eden kişileri halk olarak  istemiyoruz. Huzur, barış istiyoruz."sözlerine yer verdi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX