0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ocak 2017 Pazar 01:19:00 - Güncelleme:22 Ocak 2017 Pazar 01:31:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nihai kararı millet verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğini kabul eden parlamentonun “Ne yaptınız ki?” diyenlere güzel bir cevap verdiğini belirterek, “Milletim inşallah gerçek kararı verecek. Bu nihai kararla beraber Türkiye, yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe Metro İstasyonu'nda Pendik'e yapılan yatırımların toplu açılış törenindeki konuşmasında, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin kabul edilerek yasalaşmasını değerlendirdi. Birilerinin hala “Ne yaptınız ki?” dediğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: 

TÜRKİYE YENİDEN SIÇRAYACAK 

“Hamdolsun 'Ne yaptınız ki?' diyenlere, sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir, şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” Vatandaşlardan referandumla ilgili gece gündüz çalışmalarını isteyen Erdoğan, “Çünkü bizim rabiamız var. Çünkü biz tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Öyleyse durmak yok, yola devam” dedi. 

TERÖR BİR YERE VARAMAYACAK 

Türkiye'yi, terörle, baskıyla, kuşatmayla, ayak oyunlarıyla, riyakarlıkla, algı operasyonlarıyla sindirmek, huzursuz etmek isteyenlerin oyununu bozacak olan manzaranın bu meydanlar olduğunu belirten Erdoğan, “İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne lav silahıyla ateş etsinler. İstedikleri kadar AK Parti’nin il teşkilatına ateş etsinler. Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Şunu iyi bilsinler ki bizler bu yola her şeyimizi koyduk” dedi. 

YENİ TÜRKİYE’NİN DOĞUŞU 

Meydanların hep birlikte nasıl Türkiye olunacağını ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, “Bu manzara, yeni Türkiye’nin doğuşunun manzarasıdır” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Unutmayınız, onlar geleceğimizi karartmak isteyecek. Biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak. Biz ise inşa edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını, spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz, hep birlikte Türkiyeyiz.” 

Bu millete zincir vurulamaz

Vatandaşlara “Hiç endişe etmeyin” diye seslenen Erdoğan, “Evelallah biz Rabbimizin huzurunda, rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz. Başka hiçbir güç bizi eğemez. Çünkü biz, Müslüman Türk milletiyiz. Çünkü biz, bin 400 yıllık kutlu bir medeniyet mirasının bin yıldır sancaktarlığını yapıyoruz. Allah'ın izniyle, ilelebet de öyle devam edeceğiz. Bu ülkeye, bu millete zincir vurmak isteyen çok oldu ama hiçbiri de başaramadı” diye konuştu. 

Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ömer Pakiş, yeni kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bülent Şengörür, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü’ne de Prof. Dr. Murat Türk getirildi.  

Şehidi son yolculuğuna uğurladılar 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selim Topal için Pendik’teki 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlendi. 

ERDOĞAN KUR'AN-I KERİM OKUDU

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile üst rütbeli komutanlar, şehidin annesi Hatice Topal, babası Salih Topal ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz öncesi cami içerisinde Kur'an-ı Kerim okudu. İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazında şehidin babası Salih Topal, Erdoğan ile Yıldırım'ın arasında saf tuttu. Erdoğan, Yıldırım ve Orgeneral Akar şehidin cenazesine omuz verdi. Topal'ın cenazesi, Samandıra Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İdam referandumdan sonra gündeme gelebilir

Erdoğan, meydandaki vatandaşların “idam” taleplerine de cevap verdi. Şu anda bir referandum sürecinde olunduğuna dikkati çeken Erdoğan, “İnşallah bu referandum süreci de milletimizin kahir ekseriyetiyle ben inanıyorum ki neticeye ulaşacak. Bunun ardından da sizlerin bu talebi, Parlamento'da inanıyorum ki gündeme gelecektir” dedi. İdam kararının Parlamento'dan geçmesinin ardından önüne geldiğinde onaylayacağını tekrarlayan Erdoğan, “Hani George ne der? Hans ne der? Şu ne der, bu ne der? Beni ilgilendirmez. Benim milletim ne der? Beni bu ilgilendirir” diye konuştu. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX