0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2017 Cuma 01:00:00 - Güncelleme:20 Ocak 2017 Cuma 01:23:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu vatana operasyon yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir devlete ihanet olacak ve bu ihanet edenler devletin içinde olacak, siz yeniden bir inşa, ihya hareketi yapacaksınız, hala bu mikroplar, virüsler, hainler orada duracak. Böyle bir şey olamaz. Daha bu temizlik yapılmış, bitmiş değil. Daha çok işimiz var. Bu bitecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 43 bin kişi tutuklandı, 95 bin kişi kamudan ihraç edildi. Şimdi bazıları diyor ki 'Bu insanlar mağdur edilmiyor mu?' Ne mağduru? Bir devlete ihanet olacak ve bu ihanet edenler devletin içinde olacak, siz yeniden bir inşa, ihya hareketi yapacaksınız, hala bu mikroplar, virüsler, hainler orada duracak. Böyle bir şey olamaz. Daha bu temizlik yapılmış, bitmiş değil. Daha çok işimiz var. Bu bitecek. Bitmeden olmaz” dedi. 

ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİYOR 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 35. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye yıkılırsa sadece bir ülkenin yıkılmış olmayacağını, bir tarih, bir medeniyet, bir inanç ve kültür kalesinin yıkılmış olacağını söyledi. Bu nedenle daha çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Sadece bölücü terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede, son 1.5 yılda 871 asker, polis ve korucumuzu, 337 sivil vatandaşımızı şehit verdik. Buna karşılık 10 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi, 12 bine yakın terörist ve onlara yardım eden kişi tutuklandı. Ama bunların hiçbiri kayıplarımızın acısına karşılık gelemez” ifadesini kullandı. 

CUDİ'DE KİMLER VAR? 

“Sanıyorlar ki her yerden saldırırsak Türkiye'ye diz çöktürürüz, Türk milletini pes ettiririz.” diyen Erdoğan, buna karşı cevabın “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” olduğunu vurguladı. Erdoğan, “780 bin kilometrekareyle tek vatan, kimse bu vatanda operasyon yapamaz. Yok bilmem 'Güneydoğu şunların, Doğu bunların olacak.' yok böyle bir şey. İşte bak, şu anda Cudi'de kimler var? Mehmedimiz var. Kimler var şehirlerde? Polisimiz var. Kimler var? Gönüllü korucularımız var. Gabar'da, Besler Dereler'de, her yerde varız, var olacağız ve asla vatanımız üzerinde operasyona müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Görevini yapmayan kaymakama tepki

Zaman zaman bazı şikayetler aldığını, şikayet nedeniyle de bir gaziyi aradığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Gazimiz evrakını gönderiyor fakat evrak maalesef işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. İlgili yerlere de durumu bildirdim. Ama şimdi buradan sesleniyorum, ilçesini, ismini vermiyorum. Ey kaymakam, sen kendini ne sanıyorsun? Sen orada kalıcı mısın? 

O GAZİ SEBEBİYLE VARSIN 

O gazi kendini ne için feda etti? Bu vatan için feda etti. Köprünün üzerine ne için yürüdü? Bu vatan için, bu millet için yürüdü. Eğer sen şimdi o makamda varsan, o gazi sebebiyle varsın, haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman da haddini sana bildirirler. Bunu da bileceksin. Nitekim, İçişleri Bakanıma da söyledim, öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır. Niye? Çünkü bizim şehitlerimize olan borcumuz farklıdır. Gazilere olan borcumuz farklıdır.” 

Hainler temizlenecek

“Türkiye'nin yanında olmayan karşısındadır” prensibiyle mücadele alanını genişleteceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bizi gömmeye çalışanlara cevabımızı, bayrağımızı en yükseğe dikerek, ezanımızı en gür sedayla okuyarak, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek vereceğiz. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye bunu başarabilecek güce, imkana, azme, kararlılığa sahiptir.” Türkiye'nin bir biri ardına gerçekleştirdiği dev projelerin Batılı ülkeleri çıldırttığını ifade eden Erdoğan “Kıskanıyorlar. 'Sen kalkacaksın dünyanın bir numaralı havalimanını yapacaksın, olur mu öyle şey?' Onun için 'Bak, paranı kısarız, dolarını kısarız.' Neyi kısarsanız kısın. Evelallah bu millet, küllerinden doğarak yine sizleri boğar. Hiç bundan endişemiz yok” dedi.

Atacak kurşunları kalmadı

Erdoğan, “Türkiye savunma durumunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir. Kimsenin gelip ülkemizde ihanet çeteleriyle bizi hırpalamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletin olamayacağının altını çizerek, devlete sahip çıkılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun en önemli ayağının muhtarlar olduğunu dile getirdi. Bugün 55 bine yakın muhtarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ayakta tutacaklarını ifade eden Erdoğan, bu dört ilkeye sahip çıkıldığı sürece, Türkiye'yi ve milleti tökezletecek, yere yıkacak hiçbir gücün olmadığını söyledi. 

BU ÜLKEYİ BÖLEMEDİLER 

Erdoğan, “Bu ülkeyi etnik köken üzerinden bölemediler, mezhep, meşrep üzerinden bölemediler. Terör örgütleri üzerinden parçalayamadılar. Ekonomi üzerinden yıkamadılar. Artık atacak kurşunları kalmadı. Bundan sonra sıra bizde, bir kez daha ilan ediyorum; Türkiye, savunma durumunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir. Kimsenin gelip ülkemizde bizi terörle, ekonomiyle, ihanet çeteleriyle hırpalamasına izin vermeyeceğiz. Tehdidin kaynağı neredeyse gidip orada yılanın başını ezmekte kararlıyız, bunu böyle bilin. Suriye'deki operasyonlarımızda buna başladık. Terör örgütleriyle mücadelemizi artık bu anlayışta yürütüyoruz. Irak'taki gelişmelere aynı yaklaşımla müdahil olacağız” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX