0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Mayıs 2018 Perşembe 07:14:00 - Güncelleme:10 Mayıs 2018 Perşembe 07:29:00

CHP’li Eren Erdem, FETÖ parasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atmış

FETÖ ile CHP arasındaki kirli ilişki Karşı gazetesi iddianamesinde de yer aldı. CHP’li Eren Erdem, gazeteyi yönetirken, Erdoğan aleyhine haber yapmak için örgütten para almış.

CHP milletvekili Eren Erdem’e, 17-25 Aralık darbe girişiminde terör örgütü FETÖ’ye yardımdan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, MİT TIR’ları kumpasına ilişkin dosyaların Cumhuriyet gazetesinden önce Erdem’in Karşı gazetesine gittiği de  kaydedildi. Daha önce MİT kumpasından dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve örgütle ilişkilerinden dolayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, eski Başdanışmanları Fatih Gürsul, Murat Aksoy ve Koray Çalışkan hakkında FETÖ’den dava açılmış ve örgütün CHP ile ilişkiler ağı gözler önüne serilmişti. FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminde kullandığı yasa dışı ses kayıtlarını servis ettirdiği, dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP’li milletvekili Eren Erdem hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Eren Erdem’in ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’, ‘Gizli tanığı deşifre etmek’ ve ‘Soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçundan 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

GİZLİ TANIĞI DEŞİFRE 

‘Ayçiçek’ kod adlı gizli tanığın Turan Ababey’i deşifre ettiği dile getirilen iddianamede, Karşı Gazetesi’nin sahibi Turan Ababey, Genel Yayın Yönetmeninin Eren Erdem olduğu belirtildi. İddianameye göre, 17-25 Aralık darbe girişimiyle ilgili sızdırılan ses kayıtları ‘Yusuf’ isimli TUSKON çalışanı ve FETÖ’cü polis şefi Yakup Saygılı’dan Karşı muhabiri Emre Erciş aracılığıyla Eren Erdem’e ulaştırıldı.  Erdem’in gazetenin sahibi Turan Ababey’e zaman zaman ‘Elimde Erdoğan’ı düşürecek belgeler var. Yayınlamamız halinde TUSKON ve cemaatten para alabiliriz’ şeklinde söylemlerde bulunduğu iddianamede yer aldı. TUSKON Başkanı firari 

Rızanur Meral’le görüşüldüğü Ababey’in gazetenin örgüt tarafından satın alınmasını teklif ettiği kaydedilen iddianamede bu teklifin firari Ekrem Dumanlı, GYY Vakfı Başkanı firari Mustafa Yeşil ve STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya iletildiği belirtildi.

ÖĞRENCİLİKTEN İTİBAREN ÖRGÜTÜN HİZMETİNDE

FETÖ ile yolları öğrencilik yıllarında kesişen CHP’li Eren Erdem, 17/25 Aralık darbe girişimi sonrası örgütün yayın organlarına yapılan operasyonlara da itiraz etmiş, bizzat destek ziyaretinde bulunmuştu. Erdem’e şimdi hapiste bulunan bir başka CHP’li Enis Berberoğlu da eşlik etmişti.

İHANETE ÖDÜL VERMiŞLER 

MİT TIR’larının durdurulma görüntülerinin Eren Erdem’e ulaştırıldığı ancak haberleştirilmediği ifade edilen iddianamede, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’la MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Haliç Kongre Merkezi’ndeki görüşmelerinin gazetede ‘Sır toplantı’ başlığı ile haber yapıldığı kaydedildi. Bu haber nedeniyle ise muhabir Ufuk Köroğlu’na Eren Erdem tarafından bin TL’lik bir ödül verildiği ifade edildi. FETÖ tarafından sızdırılan o dönem Başbakan olan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genel Kurmay 2. Başkanı ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bulunduğu toplantının, Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem’e iletildiği ifade edilen iddianamede Erdem’in bizzat ‘Kan Lobisi’ başlığıyla haberi yayınlattığına vurgu yapıldı.

(Star)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX