0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 11:22:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 11:25:00

CHP, 3 seçimdir HDP ile yürüttüğü ittifakı seçmeninden gizliyor

CHP, 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde de HDP ile işbirliği yaptı; HDP açıkladı, CHP gizledi. Bugün seçmene yine aynı oyun oynanıyor; CHP, İP ve SP’ye verilen oylar HDP’ye taşınıyor.

31 Mart yerel seçimi için HDP’yle gizli ittifak kuran CHP,  bu yöntemi 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana uyguluyor. Bölücü örgüt uzantısı partiyle seçim ittifakı ilk olarak 7 Haziran 2015 genel seçiminde oldu. Seçim öncesi HDP ile ittifak haberlerini sert bir şekilde yalanlayan dönemin CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “CHP’nin HDP ile ittifak yapacağı haberleri yayılıyor. Çok açık söylüyorum, yapılmak istenen CHP’ye dönük bir algı operasyonu. İttifak haberlerinin gerçekle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur” dedi. Ancak seçimden iki gün sonra CHP milletvekili Şafak Pavey, havaalanında karşılaştığı dönemin HDP Eş Başkanı Demirtaş’ı kutlarken, “Birlikte iyi salladık” dedi. Demirtaş da, “Hep birlikte daha iyisini başarırız” karşılığını verdi.

BİR OY HDP’YE, BİR OY İNCE’YE

CHP,  24 Haziran 2018’de yapılan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de HDP ile ittifak yaptı ve yine halka açıklamadı. Güneydoğuda oy kaybeden HDP’nin milletvekilleri, CHP tarafından Batı illerinde desteklenecek ve baraj altında kalması önlenecek; karşılığında HDP seçmenini Muharrem İnce’ye yönlendirecekti. Yöntem “Bir oy HDP’ye, bir oy İnce’ye” şeklinde formüle edildi. Ancak CHP yönetimi, kamuoyu önünde bu formülü yalanladı. Gerçek bir ay sonra 24 Ağustos’ta, bazı gazeteci ve yazarlar ile avukatlarının, ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaretinde ortaya çıktı. Avukat Cihat Duman, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Demirtaş’ın seçim değerlendirmesinde bulunduğunu belirterek, “Demirtaş, ‘Bir oy İnce’ye bir oy HDP’ye’ yönteminin hatalı olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU YİNE SUSKUN

31 Mart 2019 yerel seçiminde HDP, CHP’nin kazanma ihtimali bulunan yerlerde aday göstermedi. CHP de HDP’li isimleri belediye meclis üyesi listelerine aldı. HDP bu işbirliğini açıkladı, ancak hem CHP hem de seçim ortağı İyi Parti (İP) ve Saadet Partisi bu konudaki sorular karşısında suskun.

FETÖ'den zillete alenen destek

Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX