0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Eylül 2016 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:28 Eylül 2016 Çarşamba 01:06:00

Bütün mevsim tepelerindeyiz 

Terör örgütü PKK’yla mücadelenin kışın da aralıksız süreceğini vurgulayan Soylu, “Bütün mevsim neredelerse tepelerine bineceğiz. Bu teröristleri ve terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini ortadan kaldıracağız” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem teröristle hem de terörü meşru gibi göstermeye çalışan unsurlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Bu toprakların özgürlüğünü ve hürriyetini akamete uğratmaya çalışanlara gereken cevabın verildiğini belirten Soylu, “Terörü ortadan kaldırabilmek için ne kadar dirayetli olduğumuzu da tüm güvenlik kuvvetlerimizle ortaya koyuyoruz” ifadesini kullandı.

YOL BİLE İSTEMİYORLAR 

Şırnak ve Van arasındaki yolun 5 kilometresinin tamamlandığına işaret eden Soylu, “Terör örgütü ve yandaşları bu yolun yapılmasını istemiyor. Bu yol, bölgenin kalkınması demektir. Nasıl havalimanı yapılmasını istemiyorlarsa, bu yolun da yapılmasını istemiyorlar. Bölgeye herhangi bir yatırım gelmesini istemiyorlar” dedi. Terör örgütünün, vatandaşların bu yatırımlardan ve hizmetlerden istifade ederek hayat standardının yükselmesini istemediğine dikkati çeken Soylu, yapmaları gerekenin bu illerin, ilçelerin ve mahallelerin kalkınmasını ve gelişmelerini sağlayabilmek olduğunu söyledi. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hain ve alçak bir saldırıyla bir taraftan evlatlarımıza ve güvenlik kuvvetlerimize kastediyorlar bir taraftan da, 'Biz buraları yaptırmayız' diyorlar. Zavallılar. Bu zavallılıklarını yakın zamanda hep birlikte gördük, görmeye devam edeceğiz. Ama bunları destekleyenler, bunlardan daha zavallılar.”

HAYALLERİ KIRILACAK 

Terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdürüleceğinin altını çizen Soylu, “Güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlarını aralıksız sürdürecek. Kış mış yok. Bütün mevsimler içerisinde, bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz ve bu terörizmi de terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini ortadan kaldıracağız ve kıracağız” diye konuştu. Soylu, bu toprakların istikametinin ve yolunun belli olduğunu sözlerine ekledi. 

Şehitlere hazin tören 

PKK’lı teröristlerce şehit edilen 6 asker için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in de katıldığı törende, özgeçmişler okundu, dua edildi. Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in cenazesi Afyonkarahisar'a, Uzman Çavuş Mehmet Alda'nın cenazesi Kayseri'ye, Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin cenazesi Aydın'a, Uzman Onbaşı Burak Perçin'in cenazesi Samsun'a, Uzman Çavuş Tolga Özdinç'in cenazesi Adana'ya, Uzman Çavuş Hüseyin Tosun'un cenazesi de toprağa verilmek üzere İstanbul'a uğurlandı. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX