0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:20 Eylül 2018 Perşembe 00:19:00

Bunların hepsi manipülasyon

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Sakın bunlara aldanmayın. Piyasadaki dalgalanma manipülasyondur, bizde kriz yok” dedi.

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gaziler Günü töreninde yaptığı konuşmaya, “Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum” sözleriyle başladı. 

BU ÜLKEDE TÜRK LİRASI GEÇER 

Konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Kriz, mıriz filan, sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur. Bizde kriz filan yok, evelallah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz” uyarısında bulundu. “Öyle AVM'lerde, şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın, bundan sonra bu ülkede dolarla, avroyla, şunla bunla kira mira yok” diyen Erdoğan, “Bu ülkede bundan sonra Türk lirası geçer, Türk lirasıyla her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, burası Amerika değil” ifadelerini kullandı. 

ZARURETLER AYRI KONULARDIR 

Erdoğan şöyle devam etti: “Dolayısıyla burada Türk lirasının hükmü vardır, Türk lirasıyla beraber mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk lirasıyla yaparsın, zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle de yeniden tarihini inşa ve ihya etmeye devam edecektir.” Başkan Erdoğan, vatanın tehlikeye düştüğü durumlarda milletin kıyam ettiğini ve gerektiğinde bir set gibi düşmanın karşısında durduğunu, gerektiğinde de bir sel gibi üzerinden aşıp geçtiğini dile getirdi. 

'HER KUTLU DOĞUM SANCILI OLUR' 

Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönüm noktası mahiyetinde olduğuna inandığını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye, önce içeriden sonra dışarıdan kuşatılarak karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışılmıştır. Milletimiz bu oyunu görmüş, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak, kendisine başka bir istikamet çizmiştir. Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım, kurulan her tezgah, oynanan her oyun, önümüzde yeni ve daha büyük kapıların açılmasıyla neticenlenmiştir. Bir kapı kapanır, Allah bir başka yerden farklı kapılar açar, hiç endişe etmeyin. Unutmayın her doğum gibi bu yeni sürecin de elbette sancıları vardır. Her kutlu doğum sancılı olur, unutmayın.” 

BÖYLE BİR MİLLETİN EVLADI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gaziler Günü töreninde konuşan Başkan Erdoğan, “Böyle bir milletin evladı olmaktan iftihar ettiğimi, gurur duyduğumu burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE BARIŞA BİR ADIMDI 

Erdoğan, Putin'le görüşmesine ilişkin, “Dedik ki İdlib'de artık kan dökülmesin gözyaşı dinsin. 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. İnşallah devamı gelir” açıklamasında bulundu. 

Erdoüğan, “Üzülme, Allah bizimle beraberdir” müjdesini asla akıllarından çıkarmadıklarını vurgulayarak, “Biz sabrettikçe, biz mücadeleyi sürdürdükçe, doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla ilerledikçe gördük ki arkamızda sadece milletimizin değil, onunla birlikte yüz milyonlarca kardeşimizin duası, desteği var. 

İKİ BAKAN İMZAYI ATTI 

Bugün Türkiye, kendi topraklarında 3.5 milyon Suriyeliyi misafir etmekle kalmıyor, bu ülkenin sınırları içinde milyonlarca kişinin güven ve huzur içinde yaşamasını sağlayabiliyorsa işte bu duruşu sayesindedir” diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Her iki tarafın Savunma bakanları artık o belgeye imzayı attılar. Dedik ki 'İdlib'de artık kan dökülmesin, artık gözyaşı dinsin, onun için de ne gibi adım atmamız gerekiyorsa bu adımları atalım' ve 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Elhamdülillah. İşte bu, sınırlarımızın ötesinde bir barışa adımdı. İnşallah devamı bunun gelir.” 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX