0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2020 Salı 11:18:00 - Güncelleme:11 Şubat 2020 Salı 13:30:00

Başörtülü kadınlara hakaret eden Yeşim Meltem Şişli savcı huzurunda inkâr etti

İSMEK çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcıya ifade verdi. Savcılık sorgusunun ardından adliyeden ayrılan Şişli’nin suçlamaları reddettiği öğrenildi.

İSMEK'te çalışan başörtülü kadın personellere, "Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar..." sözleriyle hakaret eden İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcıya ifade verdi.

İNKÂR ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları (İSMEK) çalışanlarının ‘hakaret’ ve ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlarından şikayetçi olduğu Yeşim Meltem Şişli iddiaları kabul etmedi.

İFTİRAYA UĞRADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

İBB kararıyla dün açığa alınan Şişli, sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına geldi. Şişli, burada soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım'a şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Yaklaşık bir saat savcılığa ifade veren Şişli’nin suçlamaları reddettiği öğrenildi. Şişli’nin İSMEK’ten çıkarılan işçilerin kendisine iftira attıklarını söylediği kaydedildi.

İBB’deki görevinden dün açığa alınan Yeşim Meltem Şişli, ifadesinin ardından basın mensuplarını yanıtsız bırakarak adliyeden ayrıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şişli'nin, geçen aylarda düzenlenen bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ederek, aşağılayıcı sözler sarf ettiği ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği iddia edilmişti.

Bu iddiaların basında yer almasının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın da Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Suç duyurusunu işleme koyan Başsavcılık, Şişli hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 115/3. maddesinde yer alan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan, Erkan Duyar hakkında ise TCK'nın 257. maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen "görevi kötüye kullanma" suçundan soruşturma başlatmıştı.

İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX