0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 10:30:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 11:16:00

Başkan Erdoğan Trump'ın Golan Tepeleri'ni işgal planına cevap verdi: İzin vermeyeceğiz

Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Komite Toplantısı'nda konuşma yaptı. ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına 'talihsiz' diyerek ifade eden Başkan Erdoğan, 'Bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz veremeyiz" dedi.

Yeni Zelanda'daki arzu edilmeyen terör saldırı nedeniyle İslam İşbirliği Toplantısını acil olarak topladık. Buradan, yüreği bizimle birlikte atan dünyadaki tüm müslüman kardeşlerime selamlıyorum. Yeni Zelanda halkına menfur eylemden dolayı taziyelerimi iletiyorum.

TRUMP'A GOLAN TEPELERİ TEPKİSİ

Amerika Başkanı'nın Golan tepeleriyle talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz veremeyiz. 1967’den bu yana İsrail’in altında bulunmaktadır. Böyle hassas bir meselede sessiz kalması emrivakilere boyun eğmesi düşünülemez. Filistin davasına sahip çıkmak İsrail zulmü karşısında Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizim için vazgeçilmezdir. Bu hassas süreçte doğrudan bizi ilgilendiren hususlarda daha aktif ve girişken olmamız mesuliyet üstlememiz gerekiyor.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri ile ilgili, "ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." açıklamasını yapmıştı

"NE İLK NE DE SON SALDIRI"

Yeni Zelanda saldırı buz dağının görünen yüzüdür. Müslümanları hedef alan ne ilk ne de son saldırıdır. Bu nefret suçlarının failleri ya bulunmuyor ya da adi suçlu denilerek örtbas ediliyor. Sorunları halının altına süpüremeyiz. Biz görmezden geldikçe sorunlar katlanacaktır. Sesimizi yükseltmedikçe batılı hükümetler konforlarını bozmayacaktır.  Bir daha benzer acılar yaşanmasın, camilerimiz kan gölüne dönmesin diye tavrımızı net bir şekilde ortaya koymalıyız. Bunu gülücükleriyle camilerimizi şenlendiren 3 yaşındaki şehitlerimizin hatıraları için yapmalıyız. Bunu katiline bile kapıyı 'merhaba kardeşim' diye açan mümin yürekler için yapmalıyız. 

"KARŞIMIZDA AÇIKÇA İSLAM DÜŞMANLIĞI VARDIR"

İslamofobi, aşırı sağ diye tarif ettiğimiz bu yapılar artık politik yapılar olmaktan çıkmıştır. Karşımızda açıkça islam düşmanlığı vardır, müslüman nefreti vardır. Bu tehdit artık güvenlik birimlerini devlet adamlarının sokaktaki vatandaşın da meselesidir. Uluslararası toplum DEAŞ eylemleri sonrası nasıl tepki veriyorsa aynı tepkiyi Neo-Nazi eylemleri sonrası da göstermelidir. Bunlar aynı madalyonun farklı yüzleridir. Organize ve örgütlü saldırıların adi suç kapsamında değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Nefret suçlarını önemsizleştirmenin hiç kimseye faydası yoktur. Irkçı medya kuruluşlarının Neo-Nazi söylemlerine, Türk-İslam düşmanlarının baskılarına da boyun eğmeyiz.

YENİ ZELANDA'YA TEŞEKKÜR

Elbette terör saldırısını gerçekleştiren caninin adını anmamalıyız. Ama bu vahşi terör eylemini unutulup gitmesine asla müsaade etmemeliyiz. Yeni Zelanda makamlarına ve halkına teşekkürü bir borç biliyorum. Yeni Zelanda Başbakanı'nı tavrı diğer liderlere örnek olmalıdır. Ümmetin bekasını ilgilendiren hususlarda tek yürek tek bilek olup beraberce hareket etmeliyiz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX