0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 09:41:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 10:34:00

Başkan Erdoğan Reuters'e konuştu: İdlib'de radikal gruplar çıkmaya başladı

Amerika'da Reuters'e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'den silahlı radikal grupların çıkmaya başladığını söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün BM Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı açıklamaların ardından Reuters haber ajansına verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Brunson olayının bizim ekonomimiz ile alakası yok

İDLİB'DE SON DURUM

"Burada, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki 10 maddelik anlaşmanın içerisinde gerek Rusya Federasyonu’nun rejimin 15-20 kilometrelik koridora sokmaması, merkezde de radikal grupların Türkiye tarafından bunu kontrol altına alması, onların çıkışını sağlaması noktasında, daha doğrusu silahlardan arındırılmış bölge haline gelmesi bizim tasarrufumuzda. Bunun için gerekli adımları atacağız. Bütün çalışmalar yürütülmektedir. İdlib halkının beklentisiydi. İdlib halkı da bu süreci huzurlu bir şekilde, dönüşün başlaması olması 50-60 bin kişi geriye dönmüş vaziyette, onların da desteğiyle bu süreç başarılacaktır."

SİLAHSIZ BÖLGE

"Ağır silahlar olarak, sınıflandırmasını Türkiye ve Rusya çalışmalarını yaptı. Sınıflandırarak gerekli çalışmalar yapılacak. Silahlı gruplar bölgeden çıkmaya başladı."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX