0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Nisan 2019 Çarşamba 13:13:00 - Güncelleme:24 Nisan 2019 Çarşamba 13:31:00

Ankara'da S-400 ve F-35 zirvesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Ankara'da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir araya geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndaki toplantıya Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile kuvvet komutanları da katılıyor.

Ana gündem maddesini ABD ile ilişkilerin oluşturduğu toplantıda ABD'nin Suriye'den çekilme süreci, F-35 ve S-400 gerilimleri ele alınacak.

Toplantıda bu konularla ilgili Türkiye'nin yol haritası ve atacağı adımların değerlendirilmesi bekleniyor.

“Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin düzenlemenin yakın zamanda Meclis’e geleceğini belirtti. Akar, “Çalışmalarımız tamamlanmak üzere, kısa süre kaldı. Gerekli süreci takip edeceğiz. Bekleyenler kadar biz de bunun bir an önce yasalaşmasından yanayız” dedi.
 
Gelen soru üzerine F-35 projesinde şu ana kadar kilitlenme olmadığını da belirten Akar, “Orada dört pilotumuz var. Fiilen uçuyor. İki pilotumuz uçuş eğitimine hazırlık yapıyor” dedi.
 
Bakan Akar, 40’a yakın teknik personelin de teknik konularla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX