0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2016 Salı 17:00:00 - Güncelleme:18 Ekim 2016 Salı 17:03:00

AK Parti'den flaş açıklama! Referandum için tarih verdi!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AHaber'de soruları yanıtladığı programda başkanlık sistemi için, "Ben referandumun ilkbahardan daha erken olacağını düşünmüyorum. Her halukarda 2017'nin sonunu bulacağını düşünüyorum" dedi.

 

Ahaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan AK Parti İstanbul Milletvekili veTBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "50 senedir Türkiye'de hükümet sisteminin tartışıldığını ifade etti. Şentop "Sayın Bahçeli'nin de dediği gibi bunu çözecek halktır" diye ekledi.

 

AK PARTİ'NİN 316 OYU VAR MHP DESTEKLEEYCEK Mİ?

 

Bizim AK Parti dışında destek almamız söz konusu. Bu konu mecliste çözülebilecek bir durum değil. Meclis bunu reddettiğinde bu kararı ancak milletimiz verebilir. Bunu referanduma sunduğumuz zaman o sistem benimsenmiş olur. Dolayısıyla bu halka sunulsun demek Başkanlığa destek veriyorum demek değil. Referanduma sunulduğunda milletimiz karar verecektir.

 

REFERANDUMUN ÖNÜ AÇILDI MI?

 

Sayın Bahçeli bir konuda karar verdiği zaman arkasında duran bir siyasetçi, taktiksel yaklaşmıyor. Bu anlamda bir değerlendirme yapmadım (Bahçeli'nin açıklamaları) Tüm tartışmaların çözüleceği bir yer var. Hangi tarafta olursanız olun, bu tartışmanın sonuçlanacağı yer referandum. Bu konuyu milletin önüne götürmek için mutabık olabiliriz, ittifak etmemizin bir mahsuru yok.

 

ANAYASA REFERANDUMU İÇİN TARİH EN OLACAK?

 

Bunları konuşmak için erken. Benim söylediğim meclisteki süreçleri dikkate almaktı. YSK daha erken de yapabilir referandumu. Dolayısıyla meclisteki süreçlerin tamamlanması gerekiyor. Ben ilkbahardan daha erken olacağını düşünmüyorum. Her halukarda 2017'nin sonunu bulacağını düşünüyorum.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX