0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2018 Salı 00:36:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2018 Salı 10:14:00

'ABD'liler seni niye arasın?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'lilerin Gülen konusunda kendisini aradığını iddia eden İnce'ye “İade konusunda muhatabı olmayan, yetkisi bulunmayan birini ne diye arasınlar” sözleriyle tepki gösterdi.  

TURGAY GÜLER/ SARAYBOSNA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin iddiasına ilişkin, “Amerikalılar Sayın İnce’yi niye arasınlar? İade konusunun muhatabı ya da yetkilisi olmayan birini ne diye arasınlar? Hukuk denen bir şey var. Kaldı ki biz onun iddialarının aksine, FETÖ ile ilgili bir meselede hiçbir zaman ‘120 koli’ diye bir ifade kullanmadık. Biz ’85 koli’ dedik” açıklamasında bulundu. 

YALAN BUNLARIN RUHUNA İŞLEMİŞ 

Erdoğan şöyle devam etti: “Yok efendim neymiş? Hepsi gazete kupürüymüş! Peki  o zaman o kişinin parlementoda kürsüden salladığı o gazete kupürlerine ne demeli? Dara düştüklerinde yaptıkları tek iş Meclis kürsüsünden gazete kupürü sallamak. Kaldı ki Adalet Bakanlığı’mızın ABD’ye gönderdiği koliler, FETÖ’yle ilgili bugüne kadar açılan davalar ve iddianamelerden, onların belgelerinden oluşuyor. Dolayısıyla söyledikleri doğru değil. Yalan bunların ruhuna işlemiş. Bu konuda dürüstsen, samimiysen yapacağın iş nedir? Adalet Bakanlığı’na müracaat edersin, ‘Bakın siz böyle böyle diyorsunuz ama bize de böyle bir şey geldi’ dersin. Yaptıkları iş, ya tutarsa, ya vatandaş inanırsa mantığıyla, yalan söylemekten ibaret.” 

TRUMP'IN SURİYE TUTARSIZLIĞI 

Trump'ın Kuzeybatı Suriye'ye yardımı keseceği açıklamasını hatırlatan gazetecilerin, “Bu, ABD’nin Münbiç’ten YPG’yi çekeceğine işaret gibi yorumlanabilir mi” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: “Kuzey Batı Suriye’ye Amerika’nın ne yardımı var? Kuzeybatı Suriye’de zaten Rusya var. Bu pek tutarlı bir açıklama değil. Amerika daha çok Münbiç tarafında. Zaten şu anda Amerika’nın oralardaki yardımı da YPG’ye yönelik silah ve mühimmat. Amerika’nın oralarda insani yardım faaliyetleri yok. Ayrıca İdlip’de, Duma’da ABD yok. Oraların hepsi, Afrin dahil o bölge, şu anda Rusya ile bizim ortak çalışmalar yürüttüğümüz bölge.” 

İSRAİL'E BOYKOT BAŞLIYOR 

Erdoğan, İİT'ye üye ülkelerin zirvede alınan karar gereği boykot uygulamasına gireceğini söyledi. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinde İsrail'e yaptırım uygulanması konusunda alınan karara ilişkin konuşan Erdoğan, “Bu hususta İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bunların ürünlerine yönelik bir boykot uygulanması konusunda tavsiye kararı aldık. Temenni ederim ki İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler alınan tavsiye kararı doğrultusunda boykot uygulamasına girerler; neticede oralardan artık herhangi bir ürün alınması da söz konusu olmaz” dedi. 

TÜRKİYE DE ADIM ATACAK 

“Tabii ki biz de aynı şekilde bu durumu gözden geçireceğiz” diyen Erdoğan, “Türkiye olarak orayla olan münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Önümüzde malum seçim var, seçimin ardından bizler de bu istikamette adımlarımızı atacağız” açıklamasında bulundu. Erdoğan Kudüs'e barış gücü gönderilmesinin caydırıcı olacağını da sözlerine ekledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX