0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2017 Perşembe 11:14:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2017 Perşembe 11:16:00

İsveçli CEO Trump’a kızıp istifa etti

Yapıştırıcı kimyasalları ile tanınan 3M şirketinin İsveçli CEO’su Inge Thulin, ABD’nin Virginia Eyaleti’ndeki Charlottesville’deki ırkçı saldırının ardından, Başkan Trump’ın kurduğu Amerikan Üretim Konseyi’nden (American Manufacturing Council) istifa etti.

 

THULIN açıklamasında “Sürdürebilirlik, çeşitlilik ve katılımcılık benim kişisel değerlerimdir ve aynı zamanda 3M’nin de vizyonunun temellerini oluşturur” dedi. Thulin, Trump’ın konseyinin bu değerleri uygulamak için etkin bir araç olmaktan çıktığı için istifa kararı aldığını belirtti.

 

Daha önce de ilaç üreticisi Merckin CEO’su Kenneth Fraizer ve Intel CEO’su Brian Krzanich de konseyden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

 

TRUMP KONSEYİ FESHETTİ

 

Ard arda gelen istifaların sonrasında Trump, Amerikan Üretim Konseyini feshettiğini duyurdu. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Üretim Kurulu ile Strateji ve Politika Forumu’nu sonlandırdığını duyurdu. Trump, “Üretim Kurulu ile Strateji ve Politika Forumu’ndaki işadamları ve kadınları üzerine baskı kurmaktansa, her ikisini de sonlandırıyorum. Herkese teşekkürler” dedi.

 

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX