0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2018 Çarşamba 00:00:00

Faiz indirimi talebi katladı

Konut kredisinde yaptıkları faiz indiriminin etkili olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan,”Kredi kullandırma oranımız 2 katına çıktı” dedi.

Arslan, Halkbank'ın 80. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gayrimenkul, emlak ve inşaat sektörleri faaliyet alanları itibarıyla 250 yan sektöre etki ettiğini belirterek, “Konut kredilerinin oluşturacağı canlılık başta inşaatla ilintili sektörler olmak üzere, tüm ekonomiyi olumlu etkileyecek, bankaların zamanında tahsilat yapabilme becerisiyle bilançolarımıza katkı sağlayacaktır” dedi. 

‘KAYITSIZ KALAMAZDIK’ 

Arslan, geçmişte İngiltere'de uygulanan “Help to Buy” programı gibi, gelişmiş ekonomilerde de uygulamaya alınan benzer düzenlemelerin olduğunu anımsattı. Bu sayede orada da çoğunluğu 30'lu yaşlarında olan binlerce insanın uygun koşullarda konut sahibi olabildiğini söyleyen Arslan, “Bizim milletimiz de buna layıktır. Kredi maliyetleri sebebiyle binlerce ailenin ev sahibi olma hayallerini ertelemesine kayıtsız kalamazdık. Ev sahibi olmanın herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz, konut kredilerinde faiz indirimi sonrası kredi kullandırımımızın 2 katına çıkmasının dolaylı etkileriyle birlikte olumlu katkıları olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KOBİ DESTEĞİ ARTACAK 

Osman Arslan, “Üreten Türkiye'nin Bankası” olarak, toplam krediler içinde KOBİ kredilerinin payını yüzde 40'ın üzerine çıkarmaya kararlı olduklarını söyledi. Ekonominin can damarı olan bu segmentte, şu ana kadar önemli adımlar attıklarını anlatan Arslan, bankacılık hizmetlerini geliştirirken, mutlaka sahada olmaya, reel sektörün talep ve ihtiyaçlarını müşterilerden dinlemeye büyük özen gösterdiklerini belirtti. Arslan, yüz yüze bankacılık anlayışı doğrultusunda başlangıcını yaptıkları “Üreten Türkiye Toplantıları ve Esnaf Lokantası Buluşmaları”nda, şu ana kadar Bursa, Samsun ve Trabzon bölgelerinde faaliyet gösteren 2 binin üzerinde esnaf ve KOBİ temsilcisiyle bir araya geldiklerini aktardı. 

YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILACAK

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Seçimlerle birlikte güven ve istikrar pekişecek, daha güçlü bir Türkiye için yatırımların önü açılacaktır” dedi. Toplumda genellikle yatırım ve harcamaları seçimler bitene kadar erteleme eğilimi olduğu için, 24 Haziran'da seçimin yapılacak olmasının büyüme beklentilerini olumlu yönde revize edeceğini belirten Arslan, devamla şunları kaydetti: “Döviz kuru ve faizdeki hareket büyük ölçüde yurt dışı konjonktürün yarattığı belirsizlikten kaynaklandığı için 25 Haziran itibarıyla ülkemizdeki istikrar güçlenecek' değerlendirmesinde bulundu.

YOL HARİTAMIZ HAZIR

Halkbank Genel Müdürü Arslan, 34 gibi oldukça genç bir yaş ortalamasına sahip olduklarını ve teknolojiyi yakından takip eden bir kadrolarının bulunduğunu belirtti. Genç kadrolarından aldıkları güçle hizmet ağını sürekli genişletirken, bankacılık standartlarını korumayı ve hatta daha da geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Arslan, “Bizi 100 yaşımızda küresel ölçekte hedeflediğimiz noktaya taşıyacak yol haritamız hazır. Halkbank'ın tarihsel gelişimi içinde, bugüne kadar başardıklarımızı gelecek dönemde 20 yıla sığdırarak tekrar etmek istiyoruz. Müşterileri, yatırımcıları ve çalışanlarıyla bu büyük ailenin sürekli büyüdüğünü ve Türkiye'yi geleceğe taşıdığını görmekten daha güzel bir doğum günü hediyesi olamazdı. 80. yaşımıza yeni umutlarla basmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”  değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX