0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ağustos 2018 Çarşamba 09:56:00 - Güncelleme:15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:14:00

BDDK'nın döviz hamlesi sonrası dolarda sert düşüş (15 Ağustos) son durum

Dün 6.35 TL'den günü kapatan dolar, bugün hızlı bir düşüş yaşadı ve saat 10:00 sularında 5.96'ya düştü.

Geçen cuma Donald Trump'ın vergi yaptırımı kararı sonrası yükselen dolar, pazartesi günü de artış eğilimindeydi. Merkez Bankası, BDDK ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarının ardından dolar hızla düşmeye başladı.

dolar düştü

Dün 6.35 TL'den günü kapatan dolar, bugün hızlı bir düşüş yaşadı ve saat 09.50 sularında 6,18 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro ise 7 lira 04 kuruş seviyelerinde...

BDDK'nın döviz hamlesi sonrası dolarda sert düşüş

Dolar, saat 10:00 sularında 5,96 TL seviyelerinde

Günlerdir yükselişte olan dolar, Merkez Bankası, BDDK ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte hızlı bir düşüşe geçti. Dün 6,35 TL'den işlem gününü kapatan dolar bugün hızlı bir düşüş yaşadı. Dolar, saat 09.50 sularında 6,18 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro ise 7 lira 04 kuruş seviyelerinde...

Merkez Bankası finansal istikrarın desteklenmesi ve piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amaçlarıyla Türk lirası likidite yönetimi ve döviz likidite yönetimine ilişkin tedbirler aldı.

Türk lirası zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 250 baz puan, yabancı para diğer yükümlülükler için aşağıdaki vadelerde zorunlu karşılık oranları 400 baz puan indirildi.

BDDK'dan yeni hamle geldi

BDDK yurt içi bankaların Türk lirası verip döviz aldıkları swap ve benzeri işlemler toplamının öz kaynaklarının yüzde 50’sini geçemeyeceğini duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, sosyal medya hesapları ile ekonomik güvenliği tehdit eden kişiler hakkında soruşturma başlattı. İçişleri bakanlığı 346 sosyal medya hesabına ilişkin adlı soruşturma başlattı.

Sosyal medyada dolaşan “Dövizlerin devlet eliyle liraya çevrilmesi” ve “Dolar kurunun sabitlenmesi” iddialarının yalan haber olduğu ve bu tarz haberleri yayan kişi ve kuruluşlar hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), inceleme başlattı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) da yayınlanan yazılı açıklamasında söylenti niteliğindeki haberlere itibar edilmemesi uyarısı yaptı.

Borsa İstanbul’da ise “yukarı alım” kuralının uygulama alanını genişletti ve bugünden itibaren kuralın BIST 100 endeksinde bulunan ve açığa satış yapılabilen paylarda da uygulanabileceği duyuruldu.

Posta

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX