0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Eylül 2019 Perşembe 14:53:00 - Güncelleme:19 Eylül 2019 Perşembe 15:06:00

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek yerleştirme sonuçları için tıklayın

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS ek tercihi yapan öğrenci adaylarının heyecanla beklediği sonuçlar az önce ÖSYM tarafından erişime açıldı. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına, 19 Eylül 2019 tarihinde saat 14.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. YKS ek yerleştirme sonuçlarına haberimizden erişim sağlanabiliyor. İşte YKS ek yerleştirme sonuçları ekranı..

2019 ek yerleştirme sonuçlarında geri sayım sona erdi. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanarak erişime açıldı. YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS ek tercihi yapan öğrenci adaylarının heyecanla beklediği sonuçlar az önce ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına, 19 Eylül 2019 tarihinde saat 14.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. YKS ek yerleştirme sonuçlarına haberimizden erişim sağlanabilecek.

EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, Üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, YKS ek tercih sonuçlarını gün içerisinde paylaşmayı planladıklarını açıklamıştı;

 

EK TERCİH SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

EK YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ ATILAN TWETLER

Mortiyo : Uykum var ama uyuyamıyorum da... #ektercih #EkTercihlerAcıklansın

Sevilay Seymen : Bence 18'inde kesin açıklanır . Sizce? #ektercih #EkTercihlerAcıklansın

Kerevizlipasta : #ektercih Bak gözünü sevdiğim @halis_aygun bugün dersim 1 de bitiyor çıktığımda açıklanmış olarak göreyim şu garibanı sevdir nolursunnnnnnnnnnn
#EkTercihlerAcıklansın

Resul Akıncı : Yks ek tercih sonuçlarının açıklanmasını merakla ve bekleyen  üniversite öğrenci adayları Zannım ve kanaatimce yarın öğle veya akşam  saatlerinde  sonuçlar muhtemelen açıklanacaktır. Umarım sonuç tahmin ettiğim vakitte paylaşılır.#Yksektercih #EkTercihlerAcıklansın
#ektercih

Mecruh : Yine şafak operasyonu gibi gecenin yarısında açıklarsınız diye bekliyorum #EkTercihlerAcıklansın

Kutluay: ARKADAŞLAR 12de AÇIKLANACAK DİYOLAR DOĞRU MU? #ektercih #ektercih2019 #EkTercihlerAcıklansın #ösym

İlaydaa: Bülbülün güle ihtiyaç duyduğu gibi benim de sonuçların açıklanmasına ihtiyacım varr #ektercih 
#ektercih2019 
#EkTercihlerAcıklansın

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX