0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Aralık 2016 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:10 Aralık 2016 Cumartesi 00:21:00

'Türk milleti sizi iyi tanıyor'

Hakkında MİT TIR'ları davasında 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunan ancak yurt dışına kaçan Can Dündar'a, İsviçre'nin Zürih kentinde  katıldığı bir panelde yüzüne karşı “Siz bir vatan hainisiniz” denildi. Salondaki başka bir Türk de Dündar'ın yanına giderek “Siz hainsiniz, Türk milleti sizi iyi tanıyor” diye tepki gösterdi.

Can Dündar, Türkiye'ye yönelik karalama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugün de İsviçre'de katıldığı bir programda Türkiye aleyhinde kara propaganda yapan Can Dündar'a konuşma sonrası UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin'den beklemediği bir tepki geldi. Siz vatan hainisiniz Panele katılan Murat Şahin adlı bir Türk , Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarını İsviçre'de de devam ettiren Can Dündar'ın gözlerinin içine bakarak 'Sayın Erdoğan'ın Türkiye için yaptıklarını neden anlatmadınız' diye sordu. Murat Şahin'in sorusu karşısında ne söyleyeceğini bilemeyen Dündar'ın 'Onları anlattık zaten' sözlerinin ardından pişkin pişkin gülmesi ardından Şahin 'Siz bir vatan hainisiniz' diyerek tepkisini gösterdi.

Salondakiler üzerine yürüdü 

Dündar'ı propaganda papağanı gibi Avrupa şehirlerinde kapı kapı dolaştıran ve korumalığını yaptığı belli olan bir şahıs Şahin'in üzerine saldırdı. Daha sonra araya başkaları da girdi ve Şahin tartaklanarak dışarı çıkarıldı. Murat Şahin'in ardından başka bir Türk de İsviçre'de Can Dündar 'ın yüzüne karşı aynı tepkiyi gösterdi. Dündar'a 'Vatan haini' diyen Mehmet Çek adlı bir Türk'ün daha görüntüleri ortaya çıktı.

Panelde arbede yaşandı 

Hakkında yakalama kararı bulunan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın, İsviçre'nin Zürih kentinde katıldığı panelde arbede yaşandı. Zürih Üniversitesi yerleşkesinde bir vakfın düzenlediği panelde konuşan Dündar'a soru sormak isteyen Mehmet Çek adlı Türk vatandaşına, İsviçreli moderatör izin vermedi. Duruma tepki gösteren Çek, “Sayın Dündar, bu topluluğu kandırabilirsiniz ama Türkiye halkı sizi tanıyor, Türkiye halkı sizi biliyor, nasıl bir alçak, nasıl bir vatan haini olduğunu biliyor.” dedi.

Mesele vatanımıza sahip çıkmak 

Daha sonra habercilere açıklamalarda bulunan Çek “Can Dündar'ın ülkemizi karalamasına göz yumamazdım. Mesele Can Dündar'ı protesto etmek değil, mesele vatanımıza sahip çıkmak, ülkemizin böyle alçakca karalanması. Buna karşı bir duruş göstermek gerekiyor ki yurtdışındaki kurumlarımız bu işi yapmakla yükümlü. Türkiye'nin yüzü dünyaya dönük kurumlarının bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Bizim siviller olarak devreye girmemiz gerekebilir bu durumda aynen 15 Temmuz´da oldugu gibi işte girdik” diye konuştu.

Soru sormam engellendi 

Sözlerini tamamlayamadan bir grup tarafından fiziki saldırıya uğrayan Çek, salonda yaşanan arbedenin ardından bazı Türk vatandaşlarının araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Çek, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Panelde basın özgürlüğü konuşuldu ama soru sormam engellendi. Sonrasında, salonda bulunan terör örgütleri PKK ve FETÖ taraftarlarınca saldırıya uğradım. Avrupa'da Türkiye aleyhinde konuşmak serbest ama lehine konuşmak yasak. Böyle özgürlük olmaz.”ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX